Smartphones in 2020: dit zijn de 10 beste toestellen van het afgelopen jaar

In 2020 zijn er weer ongelofelijk veel smartphones op de markt gebracht. Bedrijven hebben het snot voor de ogen gewerkt om consumenten te blijven voorzien van al het moois wat de markt te bieden heeft.

Welke smartphones waren dit jaar nu precies het beste? In dit artikel geven we je het antwoord.

De beste smartphones van 2020

Het jaar 2020 gaat misschien de boeken in als een van de meest bizarre jaren van de moderne tijd, maar dat weerhield bedrijven er niet van om nieuwe producten te lanceren. Zo hebben we in 2020 ontzettend veel nieuwe smartphones mogen verwelkomen en dus ook mogen testen. Maar welke smartphones zijn naar ons idee nu het beste te noemen?

We zetten ze voor je op een rijtje!

#10 iPhone SE (2020)

iPhone SE (2020)
De iPhone SE (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Begin dit jaar gebeurde dan eindelijk datgeen waar veel Apple-fans al jaren op wachten: de gloednieuwe iPhone SE was een feit! Met het succes van de eerste generatie was het succes van de tweede generatie zo goed als gegarandeerd. Iets dat ook zeker lukte toen Apple aankondigde dat de iPhone SE (2020) slechts €489 zou gaan kosten. Gepaard met het vertrouwde ontwerp van de iPhone 6 en met de specificaties van de iPhone 11 Pro zag de smartphone met volle glorie het daglicht. Dat Apple later in het jaar met de veel betere iPhone 12 mini zou komen wist destijds nog niemand. Dus het was een fantastische deal voor Apple-fans die niet ontzettend diep in de zakken wilden graaien.

De iPhone SE (2020) is, zelfs na de komst van de iPhone 12 mini, nog steeds een fantastisch iOS-apparaat die bij veel mensen voor tevredenheid zorgt. Benieuwd naar de hele review? Deze is hier te checken!

#9 Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20
De achterkant. (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het jaar 2020 begon, zoals we inmiddels gewend waren, met de komst van de nieuwe Galaxy S-smartphone. De Samsung Galaxy S20 behoort tot een van de beste smartphones van het jaar en dat heeft alles te maken met de compactheid van het toestel. Zeker wanneer je deze combineert met de specificaties is het toestel een genot voor iedere Android-liefhebber. De Galaxy S20 ligt heerlijk in de hand, beschikt over een uitstekend camerasysteem en draagt een indrukwekkend beeldscherm met zich mee. Dat scherm is niet alleen kwalitatief hoogstaand, maar heeft ook een verversingssnelheid van 120Hz. Een combinatie die uitstekend in de smaak wist te vallen.

Benieuwd naar de gehele review van de Samsung Galaxy S20? Check deze dan hier!

#8 Motorola G8 Power

Motorola Moto G8 Power koopwijzer
De Power (Afbeelding: Motorola)

De G-serie van Motorola weet al jaren succes te boeken. Niet heel erg gek ook, want de smartphones bieden uitstekende kwaliteit voor de prijs die ermee gepaard gaat. Iets wat het bedrijf dit jaar wederom wist te bewijzen.

Een van de betere smartphones van 2020 is zonder twijfel de Motorola G8 Power. De smartphone weet niet op specifieke punten veel te bieden, maar weet dit op alle punten te doen. Het strakke ontwerp, de prestaties en de heerlijke schone software zorgt ervoor dat het toestel heerlijk is voor de gemiddelde consument. Telt daar de gigantische batterij van 5000mAh bij op, waardoor je twee dagen op een volle lading kunt doen, en je weet wat je te wachten staat. Bedenk vervolgens ook nog eens dat hij nog geen €250 kost en je weet dat je gebakken zit!

#7 OnePlus Nord

OnePlus Nord
Lekker kleurtje hoor mensen! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

OnePlus maakt steeds betere toestellen, maar laat het midden segment steeds meer achter zich. Gelukkig voor de consument die voornamelijk in dit segment zijn smartphones zoekt keerde het bedrijf dit jaar terug. Voorheen stonden de smartphones van het bedrijf bekend om de hoge prestaties en de lage prijskaartjes. Iets waar de OnePlus Nord zich uitstekend aan wist te houden.

Een indrukwekkend camerasysteem, heerlijk ontwerp en een uiterst goed presterende batterij: de OnePlus Nord biedt het allemaal. Er valt weinig op te merken op dit toestel buiten het feit dat het beeldscherm misschien niet helemaal goed presteert wanneer de zon erop schijnt. Maar als dat het enige is, dan weet je dat het hartstikke goed gaat. De OnePlus Nord is wat dat betreft een symbool waar OnePlus voorheen voor stond. En daar is helemaal niets mis mee!

Benieuwd naar de gehele review? Je checkt ’em hier!

#6 Google Pixel 4a

Google Pixel 4a koopwijzer
De Pixel 4a is eenvoudig ontworpen, maar wel erg goed (Afbeelding: Google)

Er zijn verschillende redenen waarom de Google Pixel 4a geroemd wordt. We hebben het toestel zelf niet kunnen testen in 2020, maar wel alle verhalen erover gelezen. We kunnen wat dat betreft niet heel veel anders dan ’em in onze lijst te zetten.

De Google Pixel 4a is namelijk een blauwdruk voor hoe lite-smartphones moeten zijn. Google kiest er namelijk voor om bepaalde functionaliteiten te laten varen om de prijs naar beneden te halen. Dat doen natuurlijk meer bedrijven, maar Google maakt wat dat betreft exact de juiste keuzes. De onnodige functionaliteiten worden weggelaten en je houdt een smartphone over die algemeen gezien heel goed zijn werk doet. Zo gaat de batterij lang mee, presteert het camerasysteem geweldig en is de software, zoals we gewend zijn, zo schoon als de neten.

#5 Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 Fan Edition
De nieuwe S20 FE! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Samsung Galaxy S20 kwam eerder al voor in de lijst, maar de Samsung Galaxy S20 Fan Edition scoort wat ons betreft nu nog net iets beter. Dat heeft overigens niets te maken met het feit dat deze smartphone beter presteert, maar wel met het feit dat hij een stuk toegankelijker is. Iets dat alles te maken heeft met de lagere prijs.

De Samsung Galaxy S20 Fan Edition is voorzien van een plastic afwerking en heeft de verversingssnelheid van 120Hz niet. Je zou dus misschien denken dat dit een mindere versie van de S20 is, maar dat is zeker niet het geval. Net als de Google Pixel 4a is ook de Samsung Galaxy S20 FE een blauwdruk voor Lite-smartphones. Samsung laat de juiste zaken liggen en houdt de belangrijkste zaken zo goed als ze bij het vlaggenschip ook zijn. De FE beschikt dus over een goed presterend camerasysteem, een heerlijk beeldscherm en een uitstekende batterij. De software werkt zeker goed mee en de Galaxy S20 ligt comfortabel in de hand.

Benieuwd naar de hele review? Check de link!

#4 iPhone 12 Pro (Max)

iPhone 12 Pro
Oceaanblauw (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De iPhone 12 Pro biedt in het eerste opzicht niet heel veel vernieuwing, maar het is wel degelijk een indrukwekkend toestel. De smartphone is bijvoorbeeld voorzien van een verbeterd ontwerp, is gemaakt van betere materialen dan de goedkopere 12 en beschikt over een indrukwekkend camerasysteem. Zeker in combinatie met meer werkgeheugen en de nieuwe A14 Bionic chip van Apple is de smartphone opgewassen tegen allerlei zware taken.

De iPhone 12 Pro Max, die deze plek met de 12 Pro deelt, doet er wat dat betreft nog een schepje bovenop. Het toestel beschikt, kwalitatief gezien, zonder twijfel over het meest indrukwekkende beeldscherm dat we ooit gezien hebben. Met een grootte van 6.7-inch is dat overigens ook niet heel erg gek. De batterij gaat ontzettend lang mee en het camerasysteem is dit jaar zelfs beter dan bij het Pro-model. Wat dat betreft is de iPhone 12 Pro Max een van de meest indrukwekkende smartphones van de markt.

Check hier de review van de iPhone 12 Pro en hier de review van de iPhone 12 Pro Max.

#3 OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro
Het camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

In 2020 verscheen de OnePlus 8 Pro. Dat zorgde er niet alleen voor dat het aanbod van het bedrijf uitgebreid werd, maar ook dat er een mijlpaal behaald werd. Waar het bedrijf voorheen als Flagship-killer gezien werd, komt het in 2020 dus met een eigen vlaggenschip.

Dat vlaggenschip weet dus indruk te maken, want hij staat bij de drie beste smartphones van het afgelopen jaar. Het toestel beschikt over een fantastisch beeldscherm en voor het eerst is het camerasysteem ook tip-top in orde. Er is weinig op aan te merken op die laatste en dat is wel echt voor het eerst bij het bedrijf. Uiteraard zijn de batterij en de software ook weer in orde en ligt het prijskaartje ook zeker niet te hoog. De OnePlus 8 Pro is genieten en behoort echt tot de beste smartphones van 2020.

Benieuwd naar de hele review? Je checkt ’em hier!

#2 iPhone 12 (mini)

iPhone 12 mini
De mini (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

We bespraken hem net al even: de iPhone 12! In de afgelopen jaren was het gat met de Pro-modellen wel erg groot, maar in 2020 is daar verandering in gekomen. De iPhone 12 is een heerlijke smartphone met een vernieuwd ontwerp, een vernieuwd camerasysteem en een indrukwekkend OLED-beeldscherm waar de iPhone 12 Pro ook over beschikt. Wat betreft de batterij zit het hartstikke goed en ook iOS 14 is dusdanig verbetert dat het uiterst toegankelijk is. Zeker wanneer je meerdere apparaten in huis hebt.

Maar we zien in de laatste twee jaar dat compacte smartphones steeds meer in trek zijn. Wat dat betreft heeft Apple niet alleen een antwoord in de vorm van de iPhone SE (2020), maar ook zeker in de vorm van de iPhone 12 mini. Op de accuduur na is de smartphone, met een 5.8-inch beeldscherm, net zo indrukwekkend als zijn grotere broer. Iets wat een hele grote doelgroep aan zal spreken.

Hier lees je de review van de iPhone 12 en hier check je wat we vinden van de iPhone 12 mini!

#1 Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Mystic Bronze (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is zonder twijfel de beste smartphone van 2020. Het prijskaartje is misschien hoog, maar de prestaties zijn zonder twijfel het meest indrukwekkend in vergelijking met welk toestel dan ook. We kunnen echt niet ontkennen dat de Note 20 Ultra symbool staat voor het beste wat de markt te bieden heeft.

De Galaxy Note 20 Ultra is voorzien van een imposant beeldscherm, een uiterst geavanceerde camerasysteem en een gigantische batterij. De software draait ontzettend goed mee, de smartphone ligt heerlijk in de hand en het apparaat biedt alles wat je maar nodig hebt voor een mobiel apparaat. Er valt zeker wat te zeggen voor het formaat van de smartphone en de hoge prijs, maar die twee dingen worden uitstekend quitte gespeeld door de kwaliteit.

De hele review lezen? Dat kan hier!

Reageer op artikel:
Smartphones in 2020: dit zijn de 10 beste toestellen van het afgelopen jaar
Sluiten