Smartphones 2020: de 5 meest opvallende telefoons van het afgelopen jaar

Er zijn in 2020 weer heel veel verschillende smartphones verschenen. Ze leken niet allemaal op elkaar, maar over het algemeen is de vormfactor van een smartphone hetzelfde gebleven. Al zijn er een aantal modellen die dit jaar de show wisten te stelen.

Waar je normaal gesproken een rechthoekige telefoon in handen hebt zijn er een aantal toestellen die het anders aanpakte in 2020. De een vouwt, de ander klapt opzij en de derde is voorzien van glas dat langzaam van kleur veranderd.

De 5 meest opvallende smartphones van 2020

In dit artikel zetten we 5 opvallende toestellen voor je op een rijtje. Deze smartphones hebben veel te bieden, maar vielen voornamelijk op door de manier waarop ze ontworpen zijn. Het gaat hier niet om een ranglijst, dus de toestellen staan niet op volgorde.

Dit zijn de smartphones:

#1 LG Wing: een van de opvallendste smartphones

LG Wing
Filmpje kijken en WhatsApp gebruiken (Afbeelding: LG)

Als we het hebben over smartphones uit 2020 die de show wisten te stelen op het gebied van ontwerp, dan kunnen we de LG Wing zeker niet negeren. Het toestel ziet er in eerste instantie uit als een toestel met een normale vormfactor, maar niets is minder waar. Het is namelijk mogelijk om de telefoon een zwiep opzij te geven en hem op een hele andere manier te gebruiken. Wanneer je dat doet heb je namelijk toegang tot een T-vormige smartphone.

Benieuwd wat de telefoon te bieden heeft? Check dan zeker dit artikel even of bekijk de video hieronder!

#2 Xiaomi Mi Mix Alpha: een van de uniekste smartphones

Xiaomi Mi Mix Alpha
De Alpha (Afbeelding: Xiaomi)

De Xiaomi Mi Mix Alpha is misschien wel een van de meest indrukwekkende smartphones van 2020 te noemen. Of dit ook de meest gebruiksvriendelijke smartphone van het jaar is, dat is een tweede. Maar dat is niet waar dit artikel om gaat. De Mi Mix Alpha is namelijk voorzien van een beeldscherm dat volledig rondom het toestel gebogen is. Hierdoor heb jij als gebruiker alleen maar een display in handen en heb je niet meer te maken met schermranden en fysieke knoppen.

Het is goed om te weten dat dit een concept-smartphone is en we deze dus niet hebben kunnen testen. Via deze link is het mogelijk om meer te weten te komen over de telefoon. Uiteraard is het ook mogelijk om onderstaande video te kijken om een goede indruk te krijgen.

#3 Samsung Galaxy Z Fold 2

Galaxy Z Fold 2
Galaxy Z Fold 2 in tablet-modus (Afbeelding: Samsung)

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is qua ontwerp misschien niet uniek, maar opvallend is hij wel. Het gaat om de derde versie van een van de meest opvallende smartphones van 2019: de Galaxy Fold. Zoals je misschien wel weet beschikt het toestel over een opvouwbaar beeldscherm. Het is mogelijk om de Samsung Galaxy Z Fold 2 open te vouwen als een boek, zodat je toegang krijgt tot een scherm ter grootte van een tablet.

Dit nieuwe model ziet er een heel stuk beter uit dan zijn voorganger, maar is helaas nog niet heel erg toegankelijk. Benieuwd waarom? Lees hier onze review!

#4 OnePlus Concept One

Oneplus Concept One
De OnePlus Concept One (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Tijdens CES 2020 toonde OnePlus een van zijn meest bijzondere smartphones ooit. Het gaat om de OnePlus Concept One dat een concept-toestel is van het populaire merk. De smartphone is voornamelijk voorzien van indrukwekkende specificaties, maar komt ook met een bijzonder stukje ontwerp. Het camerasysteem is namelijk in de mogelijkheid om te verdwijnen.

Om dit voor elkaar te krijgen is de OnePlus Concept One voorzien van een speciaal soort glas dat steeds donkerder kan worden. Benieuwd hoe dat er precies uitziet en wat je eraan hebt? Check dan zeker even dit artikel!

#5 Motorola razr 5G

Motorola Razr 5G
Opengeklapt (Afbeelding: Motorola)

Net als bij de Samsung Galaxy Z Fold 2 het geval is behoort de Motorola razr 5G niet tot een van de meest originele smartphones van het afgelopen jaar. Maar je kan niet zeggen dat het ontwerp niet opvallend blijft. De eerste versie van de opvouwbare smartphone, die het iconische model weer tot leven brengt, verscheen begin dit jaar. Maar richting het einde van het jaar krijgen we een vernieuwd ontwerp dat pas echt indrukwekkend was.

Benieuwd wat deze opvouwbare Motorola razr 5G te bieden heeft? Check dan hier onze review!

Meer smartphones?

Bij WANT houden we je dagelijks op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van smartphones. We praten je bij, vergelijken de toestellen en testen ze regelmatig.

Benieuwd naar deze content? Check dan ook zeker deze pagina even!

Reageer op artikel:
Smartphones 2020: de 5 meest opvallende telefoons van het afgelopen jaar
Sluiten