Mark Hofman
Mark Hofman Tech 22 jan 2019

Deze smartphones hebben de beste selfie camera’s

Sinds de komst van de smartphones is het maken van een selfie een keihard begrip geworden. Maar waar we 40% van de tijd gebruik maken van deze camera aan de voorkant, worden ze nooit echt goed getest. Sterker nog: tests richten zich negen van de tien keer op de camera aan de achterkant. 

DxOMark heeft een nieuwe test geïntroduceerd welke zich richt op de performance van de selfiecamera. Op basis van verschillende elementen als kleur en scherpheid, wordt bepaald welke selfiecamera’s het allerbeste presteren. De test van DxOMark komt met twee definitieve winnaars. Deze smartphones moet je hebben als je de beste selfies wilt maken.

Smartphones met de beste selfiecamera’s

Op basis van skin tone, kleur nauwkeurigheid, scherpte, contrast, exposure en nog veel meer van dit soort elementen wordt een score opgemaakt door DxOMark. Deze score laat zien welke camera’s van de markt op dit moment het aller beste zijn voor het nemen van een selfie, en welke ook totaal niet. Het platform heeft verschillende smartphones onder handen genomen en de nummer 1 positie wordt ingevuld door twee smartphones.

De test werdt uitgevoerd op o.a. de Apple iPhone XS Max, Samsung Galaxy S9 Plus, Xiaomi Mi Mix 3, Galaxy Note 9 en Google Pixel 3. Die laatste twee toestellen wisten allebei een score van 92 te halen, waarmee deze ook gelijk de winnaars waren van de test. De iPhone scoorde een 82, de Xiaomi een 84 en de Galaxy S9 Plus een 81. Hierdoor is te zien dat de Note 9 en de Pixel 3 met afstand de absolute beste selfiecamera’s met zich meedragen.

Samsung Galaxy Note 9 review uitgelicht

Een resultaat wat wel degelijk serieus te nemen is. DxOMark heeft niet alleen subjective objecten en een dummy gebruikt voor een goede test, maar heeft er ook een beeld wetenschapper naar laten kijken. Deze persoon heeft per toestel meer dan 1500 foto’s en twee uur aan videomateriaal bekeken om zijn conclusie te trekken.

Verschillende redenen

Dat de Galaxy Note 9 en Pixel 3 beiden op nummer een staan, wil niet zeggen dat de camera’s gelijk zijn. Ze hebben een even hoge score, dus voor de kwaliteit maakt het geen verschil. Wel staan beide toestellen om een andere reden bovenaan. Zo stopt Google veel moeite in de tekstuur en details van een foto, waardoor het wat meer open staat voor ruis in de foto’s. Daar heeft Samsung zelf dan weer een antwoord op, om op dat gebied een helderder beeld naar buiten te brengen. Echter levert de producent op dat gebied dan wel weer in op de details.

Google Pixel 3 XL

Iets wat resulteert in de volgende conclusie: wie het liefst foto’s maakt moet voor de Pixel 3 gaan, wie meer video’s schiet voor de Galaxy Note 9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze smartphones hebben de beste selfie camera’s
Sluiten