Mark Hofman
Mark Hofman Tech 31 jan 2019

Smartphones in 2019: eindelijk het jaar van de Dark Mode?

Als er een feature is die globaal gezien het meest gewild is, is het wel de Dark Mode. Windows 10 heeft er al enige tijd een en Apple voegde het toe aan de Mojave update van MacOS. Echter blijven de officiële features voor iOS en Android uit. Gelukkig voor ons, de consument, komt daar in 2019 waarschijnlijk verandering in. Is dit het jaar van de Dark Mode?

Eindelijk een Dark Mode voor Android

Waar desktops en laptops al best lang gepaard gaan met een ‘Dark Mode’, laten smartphone producenten het nog achterwege. Uiteraard zijn er wel enkele smartphones zoals de OnePlus 6T die de functie meedragen, maar een Dark Mode over het gehele besturingsysteem: daar hebben we nog niet mee te maken. Echter lijkt daar wel verandering in te komen met de komst van Android Q. Eerder deze maand werd dat bekend door Android Police en later nog eens geroepen door de mensen van XDA Developers. Maar waar die eerste bron enkel met het nieuws kwam, wist XDA aan beelden te komen.

We hebben misschien niet te maken met het definitieve product, maar in deze beelden zien we toch al een aanzienlijk verschil qua uiterlijk. De menu’s in Android zien er nu al strakker uit, zeker in combinatie met applicaties van derde partijen die ook aan een dark mode hebben gewerkt. Denk hierbij aan YouTube, Google News en Twitter bijvoorbeeld. Dat een Dark Mode straks was wisten we al, maar door onderstaande beelden wordt maar weer eens bevestigd dat we het gewoon keihard nodig hebben. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat onze ogen er graag naar kijken.

Ook Dark Mode voor iOS

Waar Android gebruikers al jaren smachten naar een Dark Mode, is dat in kamp iOS niet anders. Op dit moment is mogelijk om een soort gelijke feature te activeren door de kleuren van je iOS apparaat om te draaien. Het heeft zeker iets weg van een donkere modes, maar echt heel goed is hij niet. Gelukkig komt ook daar verandering in.

Dezelfde bronnen van Bloomberg die de komst van een laserscanner voor het 3D camerasysteem bevestigden, komen nu ook met het nieuws dat er in iOS 13 een Dark Mode optie te vinden is. Volgens de bronnen heeft Apple deze toegepast voor “makkelijker gebruik van het display in de late uurtjes”.

iOS en Android smartphone Dark Mode

Mocht dat echt het geval zijn, kunnen we in 2019 eindelijk aan de slag met datgeen waar de gebruiker al jaren op wacht. En dat werd stiekem toch wel een beetje tijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Smartphones in 2019: eindelijk het jaar van de Dark Mode?
Sluiten