Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 27 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Dit is het perfecte cadeau voor iemand met een serieuze smartphoneverslaving

Misschien ken jij, of ben jij iemand die nét wat te vaak met zijn smartphone bezig is. Je weet wel, zo iemand van wie de smartphone praktisch met zijn hand is vergroeid (iets met smartphoneverslaving). Voor die mensen is er nu een hele handige gadget bedacht: de Substitute Phone.

Smartphoneverslaving? Nee hoor, ik niet

We kunnen nu heel schijnheilig doen, maar we hebben bijna allemaal al wel eens het gevoel gehad te veel met onze smartphone bezig te zijn. Het is een gewoonte geworden om eens in de zoveel tijd op onze telefoon te kijken en hem er even bij te pakken. Daar heeft de Oostenrijkse ontwerper Klemens Schillinger iets op bedacht op onze smartphoneverslaving: een ‘smartphone’ die je de afwezigheid van je echte smartphone moet doen vergeten.

Foto door Leonhard Hilzensauer

Kijken kijken, niet kopen

In een interview met Dezeen vertelt Schillinger dat smartphones steeds meer een verslaving worden en een integraal onderdeel van ons leven. Zelfs wanneer men geen bericht of belletje verwacht, kijkt men alsnog regelmatig op het scherm. Daarom heeft hij een tool ontwikkelt die het continu kijken op je telefoon moet tegengaan.

Het is een hele simpele gadget in de vorm van een smartphone. Op het moment dat je hem op pakt voelt hij als een smartphone, alleen kun je er vrijwel niets mee. Behalve het ‘swipen’ over de rollende bolletjes die er in zijn verwerkt natuurlijk.

smartphoneverslaving

De zogenaamde ‘Substitute Phone’ is op dit moment niet te koop, maar was een onderdeel van een expositie van de Vienna Design Week met als thema #Offline – Design for the (good old) real world. Op Schillingers website staat dat er binnenkort wel producten te koop zijn in zijn webshop. Wie weet kun je dus binnenkort iemand anders of jezelf blij maken met een Substitute Phone om de smartphoneverslaving wat te temperen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit is het perfecte cadeau voor iemand met een serieuze smartphoneverslaving
Sluiten