Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Met deze smartspeaker leer je elke dag Chinees

Het leren van een tweede of derde taal is altijd handig. De kans is groot dat je als Nederlander een woordje Engels spreekt. En wanneer je op vakantie gaat naar Duitsland of Frankrijk, dan zijn die lessen op school toch nog ergens goed voor. Maar daar buiten zijn er nog veel andere talen die handig zijn. Als wereldreiziger is Spaans bijvoorbeeld erg handig. Wil je zaken gaan doen over de hele wereld, dan is Chinees een aanrader, aangezien het enorme land alleen maar belangrijker gaat worden op de wereldmarkt. Met de smartspeaker Lily word je er elke dag een beetje beter in.

Deze smartspeaker leert je Chinees

Lily is een smartspeaker die werkt zonder boeken of lessen. Lily werkt via voice commando’s om te activeren en geeft je vervolgens de mogelijkheid om verschillende soorten gesprekken aan te gaan. Mocht je net zijn begonnen, dan is het handig om te weten dat Lily bepaalde dingen voor je kan vertalen vanuit het Engels. Vanuit daar kun je de moeilijkheidsgraden omhoog schroeven. Je begint misschien met simpele dingen als je zelf in het Chinees voorstellen en praten over het weer, maar uiteindelijk moet je na vele gesprekken gewoon redelijk aan de bak kunnen.

Lily smartspeaker

Nu is een smartspeaker anders dan een persoon waar je face-to-face mee zit, maar omdat je niet in de boeken hoeft te duiken, kan het misschien minder aanvoelen als werk. Daarnaast is het zo dat je daadwerkelijk spreekt, in plaats van dat je uit boeken lessen leert. Het nadeel is dan wel weer dat je waarschijnlijk niet heel goed in schrijven wordt. De smartspeaker wordt over gemaakt door Harman & JBL, waardoor de audio van Lily in orde is. En als je even geen zin hebt om Chinees te praten, dan kun je de smartspeaker ook voor de andere dingen gebruiken.

Lily smartspeaker

Hij kost 179 dollar en is hier te scoren.

Reageer op artikel:
Met deze smartspeaker leer je elke dag Chinees
Sluiten