Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 3 mei 2018

Deze smartwatch verandert je arm in een touchscreen

Een paar jaar geleden maakten we kennis met de smartwatch. Dankzij dit horloge kun je nu nog sneller zien wanneer je een bericht binnen hebt gekregen en houdt het bij hoe actief je op een dag bent. Het is een fijne toevoeging in je dagelijkse bezigheden. In mijn eigen ervaring zorgt mijn Apple Watch er voor dat ik wat vaker naar kantoor wandel in plaats van dat ik de tram pak, om op die manier aan mijn dagelijkse beweging te komen. Het enige nadeel van een smartwatch is dat het scherm nogal klein is. Dat vinden de bedenkers van de LumiWatch ook. Zij hebben een prototype smartwatch gemaakt, die je de mogelijkheid geeft om je arm als touchscreen te gebruiken.

De LumiWatch verandert je arm in een touchscreen

Je hoeft nog niet naar de winkel te rennen, want voorlopig zijn er nog geen releaseplannen. De LumiWatch is voornamelijk interessant vanwege de potentie. Door een kleine beamer van 15-lumen is het mogelijk om een scherm op je arm te creëren en die kun je dan gebruiken als touchscreen. Het gaat uiteindelijk om een vlak van zo’n veertig vierkante centimeters. Nog steeds niet heel erg groot, maar in elk geval meer ruimte dan dat je nu op je smartwatch hebt. Hieronder zie je hoe het zou moeten gaan werken.

De Lumiwatch draait op een Snapdragon quad core CPU van 1.2 GHz. Verder heeft hij 768 MB RAM en 4GB aan interne opslag. Met een 740 mAh batterij zou hij wel een tijdje mee kunnen gaan.

smartwatch arm als touchscreen

Wanneer het de bedenkers lukt om verschillende problemen waar ze nog mee zitten weg te werken, dan denken zij de LumiWatch voor zo’n 600 dollar in de markt te zetten. Dat komt neer op zo’n 500 euro en is fors meer dan dat je nu voor een Apple Watch betaalt. Voorlopig lijkt dat dus nog je beste keuze.

Reageer op artikel:
Deze smartwatch verandert je arm in een touchscreen
Sluiten