Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 7 aug 2018

Deze smartwatch heeft een batterij die twee jaar meegaat

Een smartwatch is een handig device. Via zo’n watch zie je bijvoorbeeld wanneer je gebeld wordt, wanneer je een email binnen hebt of wanneer je een berichtje krijgt. Ook is het handig om bij te houden hoe actief je bent en hoeveel calorie├źn je tijdens het sporten verbrand. Op die manier kun je jezelf belonen met een lekkere vette hamburger. Het enige nadeel is dat de batterij niet lang mee gaat. Met de Gligo moet dat verleden tijd zijn. Deze heeft een batterij die twee jaar meegaat.

De Gligo smartwatch gaat twee jaar mee

De Gligo smartwatch is een smartwatch dat nu een campagne heeft op Indiegogo. De maker belooft dat je maar liefst twee jaar achter elkaar gewoon de tijd van het horloge kunt aflezen zonder dat je hem hoeft op te laden. Als je echter gebruik wil maken van de smartwatchopties, dan moet je hem wel na 180 dagen aan de oplader hangen, anders houdt hij er mee op.

De Gligo is minder uitgebreid dan een gemiddelde smartwatch en toont vooral de basisdingen. Zo geeft het een knippering op het beeldscherm wanneer je een email krijgt of wanneer een alarm afgaat. Je kunt niet op het horloge zelf lezen wat voor bericht je precies hebt, daarvoor moet je alsnog je telefoon er bij pakken.

gligo smartwatch

Ook kan hij je hartslag bij houden terwijl je aan het sporten bent en kan hij je dagelijkse beweging bij houden, zodat je weet of je gezond bezig bent of niet. De Gligo is overigens niet heel erg duur. Voor 100 dollar kun je hem in de campagne aanschaffen. Hij zou dan in september verstuurd moeten gaan worden, maar dat is natuurlijk altijd maar even afwachten of dat ook gaat gebeuren. Wil je toch liever een andere smartwatch? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Deze smartwatch heeft een batterij die twee jaar meegaat
Sluiten