Concurrent voor de Apple Watch? Fossil komt met stijlvolle smartwatch voor sporters

Fossil heeft de smaak helemaal te pakken. Na het presenteren van meer dan driehonderd (!) nieuwe smartwatches afgelopen maart, lanceert het nu zijn eerste sportieve smartwatch: de Q Control Gen 3.

Fossil is slim bezig

Je denkt na het lezen van het bovenstaande stukje vast dat we een typo hebben gemaakt. Maar nee, afgelopen maart heeft Fossil Group (die bekend is van verschillende horlogemerken waaronder Fossil, Skagen en Misfit) meer dan driehonderd smartwatches op de markt gebracht.

De driehonderd wearables waren op te delen in twee groepen: het klassieke horloge met touchscreen en Android Wear 2.0, en een hybride smartwatch die het meeste weg heeft van het ‘ouderwetse’ analoge horloge, alleen dan ook notificaties geeft en waarop je je activiteit kunt bijhouden.

Het merk Fossil voegt nog een nieuwe smartwach toe aan dit rijtje; een die zijn pijlen richt op de sportieve gebruiker. Wellicht wordt dit een nieuwe concurrent voor de Apple Watch, Xiaomi Mi Band 2 en Fitbit.

smartwatch

Een stijlvolle smartwatch

De nieuwe wearable die de horlogefabrikant op de markt gaat brengen heet de Q Control Gen 3. De smartwatch maakt gebruik van Android 2.0. Hij biedt ook ondersteuning voor de iPhone’s en Android’s handsets die OS 4.3 of een nieuwere versie hiervan gebruiken.

Daarnaast heeft Fossil bevestigd dat de smartwatch wordt voorzien van een GPS-verbinding en dat hij compatibel is met Strava en Google Fit. Het horloge is verder voorzien van 4GB intern geheugen, een hartslagmeter en een aantal andere features.

smartwatch

Het horloge is goedkoper dan de Fitbit Iconic en de Apple Watch Series 3, wat hem wellicht interessant maakt voor het grote publiek. Daarnaast ziet het design er bijzonder strak uit en onderscheidt Fossil zich hiermee van de andere wearables die al op de markt zijn. Het horloge ziet er uit als een horloge in plaats van een computer op je pols. Iets dat veel mensen zeker zal aanspreken. De Fossil Q Control Gen 3 Sport smartwatch is te koop voor 275 dollar in de online shop.

smartwatch

Op dit moment is het horloge (nog) niet leverbaar in Nederland. Maar niet getreurd, er leiden meerdere wegen naar Rome! Lees hier hoe je het horloge alsnog kunt bestellen.

Reageer op artikel:
Concurrent voor de Apple Watch? Fossil komt met stijlvolle smartwatch voor sporters
Sluiten