Jelle van Es
Jelle van Es Culture 25 feb 2019

Deze smartwatch heeft een tof gebogen scherm

De MWC 2019 draait voornamelijk om smartphones die je kunt opvouwen. Ook zijn er schermen die gebogen kunnen worden en dat levert ook weer nieuwe kans op andere markten op. Zo komt Nubia met een speciale smartwatch op de markt. Eentje waarbij het scherm gebogen kan worden en het horloge zodoende op een natuurlijkere manier op je pols zit in plaats van dat je een soort vierkant vlak hebt waar je je dingen kunt doen.

De gebogen smartwatch van Nubia

Het is niet voor het eerst dat Nubia een smartwatch met een gebogen scherm laat zien. Vorig jaar tijdens de IFA zou het bedrijf al een eerste versie hebben getoond, maar die was wat aan de grove kant. Deze keer is er een model dat iets minder lomp oogt. Het voordeel van deze smartwatch, naast dat hij een stuk natuurlijker om je pols zit, is vooral te vinden in het feit dat je een groter display hebt. Naast de hoofdmoot in het midden loopt het scherm door en kun je bijvoorbeeld makkelijk een bericht lezen of iemand bellen.

Nubia Smartwatch

Momenteel is het nog niet bekend wanneer de smartwatch op de markt komt of dat we het moeten zien als een nieuwe prototype. Wellicht dat hij later dit jaar op de markt komt en dan in eerste instantie in China verschijnt. Daar komt Nubia namelijk vandaan. En wellicht werkt het allemaal niet zoals het zou moeten. Wat in elk geval wel mooi is, is dat er steeds meer partijen zijn die onderzoeken wat voor mogelijkheden je hebt wanneer je een scherm kunt buigen.

Nubia Smartwatch

Wil je meer lezen over wat er speelt rondom de MWC 2019? Dan hebben we hier een uitgebreide pagina met al onze nieuwtjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze smartwatch heeft een tof gebogen scherm
Sluiten