Dit gaat te ver: smartwatch Asu van Haier heeft ingebouwde beamer

De markt van de wearables heeft nog steeds moeite echt lekker op gang te komen. Een grote groep mensen is nog niet overtuigd van het nut van een apparaat als verlengde van je smartphone om je pols. Sommige smart watches krijgen echter steeds nuttigere toepassingen, als het herkennen van hartritmestoornissen en het monitoren van het glucoselevel. Andere smart watches krijgen er juist functies waar wellicht terecht je vraagtekens bij zet. Zo ook de nieuwe smartwatch van Haier, genaamd Asu.

Smartwatch wordt steeds slimmer

Het land van de wearables is hard aan het ontwikkelen. Zo focust Fitbit zich dit jaar meer op de gezondheid van gebruikers. Onlangs deed het bedrijf een enorme investering van vijf miljoen om de mogelijkheden voor het monitoren van glucose te verkennen. Ook Apple is bezig met de mogelijkheden voor het signaleren van diabetes bij gebruikers via hun Apple Watch. Smart watches worden steeds slimmer, en daarmee steeds nuttiger.

Asu

Haier gaat een stap verder

Er zijn ook smartwatch-fabrikanten die nieuwe features aan hun producten toevoegen die minder voor de hand lijken te liggen. Zo heeft het Asu smartwatch van Haier een functie gekregen die eerder nostalgisch lijkt dan revolutionair: een ingebouwde beamer. Het display van het horloge kan via een kleine beamer worden geprojecteerd. De projectie is zichtbaar op je hand, maar kan ook op een muur als je daar bij in de buurt staat. In plaats van dat dit een statische projectie is, werkt de projectie gewoon als touchscreen. Handig? Nein. Niet om dit horloge volledig te bashen, maar het is ook niet bepaald een subtiel en mooi vormgegeven ding als je het ons vraagt..

Asu

Nutteloze innovatie is geen innovatie

De projectie is volgens Haier handig omdat deze veel groter is dan het beeldscherm van de gemiddelde smartwatch. Zo kun je bijvoorbeeld telefoonnummers projecteren terwijl je ze aan het typen bent. Is dit echt handig? Niet echt. Het lijkt er op dat de makers van Asu er alles aan doen om hun product te laten opvallen in de markt. De ontwikkelingen die gaande zijn om smartwatches slimmer te maken kunnen we alleen maar aanmoedigen. Een ontwikkeling als deze is echter vrij overbodig, en daarmee niet per se een welkome innovatie te noemen.

Reageer op artikel:
Dit gaat te ver: smartwatch Asu van Haier heeft ingebouwde beamer
Sluiten