Nieuwe concurrent van de Apple Watch? De minimalistische smartwatch van Skagen

Skagen durft het eindelijk aan. Na een mooie serie connected hybrid smartwatches, brengt het nu eindelijk een volledige smartwatch uit. Uiteraard met een design dat we van Skagen kunnen verwachten.

Voor wie het merk Skagen nog niet kent: het is een Deens horlogemerk. Een merk dat Hygge uitstraalt, oftewel de Deense gezelligheid. Horloges die het o zó minimalistische Scandinavisch design uitstralen. Dat is Skagen. De hybride horloges die het merk ook uitbrengen beschikken over een analoge wijzerplaat met slimme functies die je via de app raadpleegt. Denk aan een stappenteller en het bedienen van je muziek. De analoge wijzerplaat heeft nu dus plaatsgemaakt voor een touchscreen en is de smartwatch compleet.

smartwatch

Skagen Falster: een minimalistische smartwatch

Terwijl een gemiddelde smartwatch vooral aantrekkelijk voor de ‘geek’ is, weet Skagen dat de markt veel groter is. Daarom kiest het merk er voor om er eerder een stijlaccessoire van te maken. Tijdens de CES 2018 was de Falster, zoals het slimme horloge heet, dan ook behoorlijk in trek.

De Skagen Falster beschikt over een 42-millimeter case en heeft maar één knop aan de zijkant. Via het touchscreen krijg je toegang tot Android Wear waarmee je toegang krijgt tot Google Assistent voor de stemcommando’s. Via de smartwatch krijg je binnenkomende oproepen te zien, maar ook WhatsApp-berichten en emails. Je beweging wordt ook bijgehouden, maar is het wat ons betreft geen smartwatch om mee te sporten. Het is een casual horloge die technologie toegankelijk voor een groot publiek maakt.

smartwatch

Zowel Android als iOS

De smartwatch koppel je via Bluetooth met je telefoon. Gezien het horloge op Android Wear werkt, is ‘ie niet alleen met een Android phone te gebruiken. Ook een iPhone dat op iOS 9 of hoger draait werkt met de Falster. Om batterij te besparen heeft de horlogefabrikant ervoor gezorgd dat de watchface een zwarte kleur biedt. Het watchface kun je als gebruiker wel customizen met kleuren als je dit wil. Wij raden aan om ‘m zo clean mogelijk te houden.

Het slimme horloge wordt als een unisex exemplaar gepresenteerd en zijn er vier polsbanden beschikbaar. Een lederen band in het zwart en bruin, en een aluminium band in het zilver en roségoud. De Falster is vanaf 299 euro te koop. Fossil, het broertje van Skagen, heeft onlangs ook een nieuwe smartwatch gepresenteerd. De Fossill Q Control Gen 3 is meer op de sportieve gebruiker gericht.

Reageer op artikel:
Nieuwe concurrent van de Apple Watch? De minimalistische smartwatch van Skagen
Sluiten