Moeite je te concentreren? Met deze zonnebril zie jij alles weer in focus

De meest voor de hand liggende reden voor het dragen van een zonnebril is om je ogen te beschermen tegen de zon. De tweede is om je kater achter te verbergen. De reden voor het dragen van deze innovatieve zonnebril is anders: hij helpt je bij het verbeteren van je focus en concentratie.

Geen ooglappen voor maar een zonnebril op

Met de afleiding van je telefoon, laptop, tv en alles wat er om je heen gebeurt is het soms moeilijk om je te focussen op waar je daadwerkelijk mee bezig moet zijn. Er bestaan verschillende innovatieve manieren om je concentratie te trainen, maar deze kenden wij ook nog niet: de Lowdown Focus zonnebril van Smith. Deze zonnebril is speciaal ontwikkeld om je bewuster te maken van je eigen focus en om je concentratie te verbeteren.

Hoe een zonnebril er voor kan zorgen dat je minder afgeleid bent zonder dat de glazen ondoorzichtig zwart zijn? Dit is hoe het werkt: de zonnebril is voorzien van een EEG-technologie die real-time feedback geeft naar de Smith Focus App op je smartphone over hoe actief je hersenen zijn. Je kent de EEG-technologie misschien als die technologie waarbij je helemaal wordt volgeplakt met sensoren om de elektrische activiteit in je hersenen te meten. Deze zelfde technologie zit in de bril verwerkt. Waarschijnlijk wat minder accuraat, maar accuraat genoeg om het je te laten weten wanneer je out of focus bent.

F*&%# yoga, koop een zonnebril

Met de kennis over je hersenactiviteit kun je door middel van cognitieve training je stress-level verminderen en je humeur en je gevoel van ontspanning verbeteren. Op de app kun je eigen doelen instellen en kijken of je die binnen een bepaalde tijd behaald. De bril is te koop voor 349 dollar. Het is echter veel goedkoper om een stevige bak koffie te halen, jezelf eens goed in de spiegel aan te kijken en je focus te herpakken, maar we begrijpen dat dat lastig is. Heb je dit nou al te vaak zonder resultaat geprobeerd, dan is de Lowdown Focus misscien toch iets voor jou.

Oh, naast het feit dat hij je helpt om je focus in het leven terug te vinden, beschermt hij je ogen ook nog tegen de zon. Niet geheel onbelangrijk voor een bril met zo’n prijskaartje.

zonnebril

Kun je het je wel permitteren om een beetje afgeleid te zijn? Bekijk dan deze handige en belachelijke websites die je zo een paar extra uurtjes aan internet-fun opleveren.

Reageer op artikel:
Moeite je te concentreren? Met deze zonnebril zie jij alles weer in focus
Sluiten