Smog Free Tower: nieuw project van Daan Roosegaarde tegen luchtvervuiling

Op warme, windstille dagen hangt er over veel steden een waas. Deze smog is eigenlijk luchtvervuiling, kan het ademhalen bemoeilijken. Op korte termijn is smog vooral hinderlijk, maar als je het vaak meemaakt gaat het ook ten koste van je gezondheid.

WANT_SMOG_FREE_TOWER_ROOSEGAARDE6

Smog Free Tower: enorme outdoor-luchtfilter

Een echte oplossing, behalve minder uitstoot, is er op het moment nog niet. Daan Roosegaarde wil de oplossing van het probleem in een stroomversnelling brengen met deze Smog Free Tower!

https://www.kickstarter.com/projects/1777606920/the-smog-free-tower/description

Deze toren filtert koolstof uit de lucht, door de smogdeeltjes met elektriciteit te ioniseren. Hierdoor slaan ze neer in de Smog Free Tower, en komt er schone lucht uit het bouwwerk.

WANT_SMOG_FREE_TOWER_ROOSEGAARDE

Het koolstof wordt opgevangen en verwerkt in verschillende Kickstarter-rewards. Je kunt kiezen uit een ring, of manchetknopen. Deze zijn gevuld met de vervuiling uit duizend gefilterde kubieke meters lucht!

WANT_SMOG_FREE_TOWER_ROOSEGAARDE4 WANT_SMOG_FREE_TOWER_ROOSEGAARDE3

Het plan is niet om overal Smog Free Towers neer te zetten, althans niet meteen. Aanvankelijk wordt er één gemaakt die op tournee gaat lang verschillende wereldsteden. Parijs bijvoorbeeld, maar ook steden die écht berucht zijn vanwege de luchtvervuiling. Denk aan Los Angeles, Mexico City en Beijing.

Het is de bedoeling dat er een soort reizende conventie ontstaat, zodat experts, designers en bedrijven elkaar kunnen treffen bij een Smog Free Tower. De toer start begin september in Rotterdam. Meer info vind je op Kickstarter!