Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 29 dec 2017

Snapchat herinnert je met nieuwe 2017 terugblik-functie aan je gênante selfies en hilarische video’s

2017 is weer bijna voorbij en dat betekent dat je op verschillende social media, zoals bijvoorbeeld op Facebook, een overzicht te zien krijgt van je online gebeurtenissen van dit jaar. Ook Snapchat wil je meenemen op een kleine trip door 2017 met een overzicht van je opgeslagen snaps en video’s.

Ook Snapchat blikt terug

Social media-platforms als Facebook en Instagram hebben deze functie al een aantal jaar, maar nu is Snapchat er ook aan begonnen: het maken van een jaaroverzicht voor zijn gebruikers. De functie is nu mogelijk voor de app, doordat gebruikers sinds vorig jaar Snaps kunnen opslaan in de ‘Memories’-sectie.

Back in the days kon je alles op de app weer laten verdwijnen, en anno 2017 wordt alles wat je dit jaar hebt bewaard verzameld voor een terugblik.

Snapchat
Afbeelding via Techspot

2017, let’s go!

Benieuwd naar hoe jouw jaaroverzicht en trip down memory lane er uit ziet op Snapchat? Tik dan op het Herinneringen-icoontje onderaan het scherm. Hierna krijg je bovenaan je scherm een jaaroverzicht van 2017 te zien.

De snaps die worden weergegeven in het overzicht zijn automatisch en willekeurig door de app zelf geselecteerd. Je kunt het overzicht echter ook zelf aanpassen door op ‘Verhaal aanpassen’ of ‘Edit Story’, en vervolgens op de X te tikken om bepaalde snaps te verwijderen. Je kunt het jaaroverzicht vervolgens opslaan en aan je vrienden versturen.

Snapchat

Mocht je de terugblik naar 2017 niet kunnen vinden in de app? Dan kan het zijn dat je te weinig snaps in je Herinneringen hebt opgeslagen, waardoor de app geen overzicht kan creëren. Je moet maar zo denken: echte herinneringen zitten in je hoofd, toch?

Het nieuws dat de app een terugblik naar 2017 heeft opgenomen in de app komt vlak na het bericht over een nieuwe functie, genaamd Stories Everywhere. Deze nieuwe functie is er een die je niet direct (of helemaal niet bij Snapchat zou verwachten). Benieuwd naar wat de functie inhoudt? Check het hier.

Reageer op artikel:
Snapchat herinnert je met nieuwe 2017 terugblik-functie aan je gênante selfies en hilarische video’s
Sluiten