Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Digital 18 sep 2019

Snapchat krijgt 3D Camera Mode voor iPhone X (en hoger)

Hoewel de populariteit van Snapchat niet meer zo hoog is als dat het ooit was, dankzij de Stories op Instagram, is het nog altijd een app die veel wordt gebruikt. Wanneer je in het bezit bent van een recente iPhone, dan hebben we goed nieuws. De app heeft namelijk een update gekregen met een 3D Camera Mode.

3D Camera Mode in Snapchat voor de iPhone X of hoger

De 3D Camera Mode kan alleen gebruikt worden wanneer je een foto van je zelf neemt met een iPhone X of hoger. Dat us dus ook de XS/Max en de nieuwe serie met de iPhone 11 en de 11 Pro/Max. Mocht je die niet hebben, dan kun je nog altijd genieten van snaps van anderen die met zo’n device een foto hebben gemaakt. Om dit te gebruiken is het zaak om even je app te updaten. Vervolgens gebruik je de Snapchat Camera en open je het dropdown menu aan de rechterkant. Daar kies je voor de optie 3D en maak je een selfie. Wanneer je dat hebt gedaan, dan gebruik je de 3D lenses en layers om het te pimpenen kun je de snap uiteindelijk ook als 3D image in je camera rol opslaan. De onderstaande video geeft je een goed idee van hoe alles precies werkt.

Het werkt dus momenteel nog niet op een Android-device, wat te maken heeft met de camera die de iPhone X en hoger heeft. Naast deze nieuwe toevoeging krijgt de app ook nog nieuwe filters en lenses die gebruikt kunnen gaan worden met de 3D Camera Mode. De grote vraag is nu natuurlijk hoe lang het gaat duren voordat Instagram dit concept pakt en in zijn app gaat gebruiken. De ervaring leert ons dat dat meestal niet heel erg lang op zich laat wachten. Wil je meer lezen over Snapchat? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Snapchat krijgt 3D Camera Mode voor iPhone X (en hoger)
Sluiten