Snapchat stapt af van exclusiviteit: Stories straks ook zichtbaar buiten de app

Eind 2017 werd bekend dat er een aantal grote veranderingen aan zitten te komen voor Snapchat. De app die tijden lang een van de meest populaire social media apps was, is al lang niet hot and happening meer. Daarom probeert Snap, het bedrijf achter de app, manieren te vinden om het bereik van de Stories op Snapchat te vergroten. Vandaag introduceerde het bedrijf een wel heel on-Snapchat-achtige nieuwe functie.

Snapchat gaat het web op

Snapchat was altijd een vrij gesloten social media platform, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Youtube, waarvan je de media op verschillende platforms kunt delen. Daar is vandaag verandering in gekomen.

Dankzij een nieuwe functie kunnen Snapchat Stories nu ook buiten de app bekeken worden. Hierdoor kunnen ook mensen die de app niet gebruiken snaps bekijken van bekendheden, merken en andere gebruikers als die door gebruikers van de app gedeeld worden. Dit delen kan via de desktop en een mobiele website.

Snapchat
Afbeelding via Techspot

De mogelijkheid om Stories te delen zal alleen beschikbaar zijn voor de volgende soort Stories: Official Stories (die van geverifieerde accounts), Our Stories en Search Stories. De Stories kun je delen via je mail, chat, en andere kanalen.

De app is dus niet meer alleen voor wie er (nog) gebruik van maakt, maar voor iedereen die benieuwd is naar de snaps die online worden geslingerd. Dit geldt natuurlijk wel alleen voor Stories waarvan de privacy instellingen zijn ingesteld op publiekelijk.

Weg met FOMO

Eerder had je misschien wel eens last van FOMO wanneer je niet op de app zat. Omdat je niet een zoveelste social media-app wilde bekijken, of je simpelweg geen ruimte had op je smartphone, downloadde je de app toch maar niet. De exclusiviteit van de app is bij deze weg, maar maakt wel ruimte voor een groter publiek om via een andere weg een kijkje te nemen naar wat er allemaal op de app gebeurt.

Snapchat

Op dit moment is de update alleen beschikbaar in Canada, Australië en in de UK. De beta-versie is echter wel wereldwijd getest, en als we een woordvoerder van Snapchat mogen geloven dan is de nieuwe functionaliteit over een paar weken voor iedereen beschikbaar op de vernieuwde mobiele app.

Reageer op artikel:
Snapchat stapt af van exclusiviteit: Stories straks ook zichtbaar buiten de app
Sluiten