Snapchat richt zich op games in nieuwe feature

Het moederbedrijf achter Snapchat, Snap, heeft afgelopen week tijdens zijn Partner Summit aangekondigd dat het binnenkort een nieuwe functie gaat toevoegen aan de app. Het gaat om de mogelijkheid om simpele games te spelen met je vrienden onder de noemer Snap Games. Een aantal van de games zijn door Snap zelf gemaakt, terwijl anderen ontwikkeld zijn door losse partijen. Ontwikkelaars die Snap daarbij helpen zijn onder andere Spry Fox, PikPok en Zynga. De eerste paar games zijn nu door Snapchat onthuld.

De games van Snapchat

De belangrijkste game lijkt die van snap zelf te zijn in de vorm van Bitmoji Party. Hierin kun je samen met je Snapchat-vrienden verschillende minigames spelen via je Bitmoji-alterego. Daarbij heb je de keuze uit minigames als PoolParty, Kick Off, Spin Session en Zombie Escape. De onderstaande trailer geeft je alvast een goed idee wat je kunt verwachten van deze game.

De andere games die uitkomen zijn Alphabear Hustle, C.A.T.S. (Crash Arena Turbo Stars) Drift Race, Snake Squad, Tiny Royale en Zombie Rescue Squad. Van al deze games klinkt Tiny Royale het meest interessant. Dit is de game van Zynga en wordt beschreven als een kleine top-down battle royale game. In potjes van zo’n twee minuten moet jij in je eentje of samen met een vriend in teamverband er voor zorgen dat de andere spelers worden uitgeschakeld en je als winnaar overblijft.

Ook C.A.T.S. klinkt op papier wel de moeite waard om te proberen. Het is een multiplayerracegame welk je met zes speler speelt. Onderweg krijg je te maken met boosters die er voor kunnen zorgen dat je sneller of juist langzamer gaat, waardoor je goed moet opletten.

De games zijn nu beschikbaar en op te starten vanuit de chat bar van de app. Wil je meer lezen over alles dat met Snapchat te maken heeft? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Snapchat richt zich op games in nieuwe feature
Sluiten