“Snapchat krijgt volgende maand gaming platform”

Vorig jaar kwam de website The Informant met het bericht dat Snap bezig zou zijn met een gaming platform voor de Snapchat app. En hoewel we in de tussentijd nog niet veel hebben zien verschijnen, lijkt het er steeds meer op dat het bericht best hout zou kunnen snijden. Onlangs liet Cheddar zelfs weten dat het desbetreffende platform volgende maand al gelanceerd zou kunnen worden tijdens de Snap Partner Summit in Los Angeles op 4 april.

Gamen in Snapchat

Hoewel Snap zelf nog niks bekend heeft gemaakt over een gaming platform, is het idee helemaal niet zo vergezocht. Vorig jaar was het bedrijf al bezig met wat games en werden de AR Snappables spelletjes gelanceerd. Het nieuwe platform zou echter een veel groter project zijn en onder de codenaam Project Cognac gaan. De bedoeling zou zijn dat ook ontwikkelaars buiten Snap games zouden kunnen ontwikkelen, die vervolgens binnen de Snapchat app gespeeld zouden kunnen worden.

Overname game studio

Een bericht van CNET uit januari lijkt in ieder geval de geruchten te ondersteunen. CNET liet toen weten dan Snap de Australische game studio Prettygreat zou hebben overgenomen. Daarnaast zou het Chinese Tencent, dat onder andere eigenaar is van Riot Games en League of Legends, vorig jaar voor 12 procent eigenaar zijn geworden van Snap.

Logische stap

Logischerwijs zou een gaming platform verder natuurlijk ook geen vreemde stap zijn voor het bedrijf. Games zorgen ervoor dat mensen een stuk meer bezig zijn met je app en uiteraard valt daar dan weer meer geld mee te verdienen in de vorm van bijvoorbeeld advertenties. En hoe langer mensen met je app bezig zijn, hoe minder tijd ze besteden aan concurrenten zoals bijvoorbeeld Instagram.

In ieder geval krijgen Android gebruikers dit jaar wel een nieuwe Snapchat app. CEO Evan Spiegel heeft twee jaar na de grote leegloop van Snapchat eindelijk toegegeven dat de Android app toe is aan een flinke upgrade.

The Verge

Reageer op artikel:
“Snapchat krijgt volgende maand gaming platform”
Sluiten