Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 23 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Snapchat lanceert met Spotlight een nieuwe TikTok-concurrent

TikTok is een van de populairste apps van het moment. Andere bedrijven werken dan ook aan een eigen variant. Zo ook Snapchat.

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Het is een van de motto’s die je veelvuldig ziet in de techwereld. Want hoewel er natuurlijk allemaal patenten zijn die je niet zomaar kunt overnemen, proberen bedrijven hetzelfde trucje net wat anders uit te voeren. Zo kijkt iedereen nu naar wat TikTok doet.

TikTok blijft populair

TikTok is al een tijdje de hit onder een wat jongere doelgroep. Via het sociale medium kunnen mensen korte video’s maken en die vervolgens delen met vrienden, familie en andere volgers. Doordat het maken van een video door de tools relatief eenvoudig is, weet het dan ook veel mensen te boeien.

Andere sociale platforms zien het succes van TikTok en proberen ook hun graantje mee te pikken. Zo kun je op Instagram en Facebook natuurlijk al korte verhalen delen en heeft nu ook YouTube zijn eigen platform voor korte filmpjes. Snapchat kan niet achterblijven en komt dan ook met een eigen variant met de naam Spotlight.

Snapchat komt met Spotlight

Spotlight bevindt zich overigens gewoon in de Snapchat app. Het krijgt een eigen kopje met de video’s die maximaal 60 seconden duren. Het algoritme van Spotlight bepaalt wat je ziet op basis van je interesses. Het kijkt daarbij naar wat je eerder hebt gekeken.

Deze Tiktok-variant wordt in 11 landen gelanceerd, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland. Nederland moet nog even wachten, aangezien die niet bij de starters hoort. Snapchat zegt dat het snel meer landen wil toevoegen.

Overigens ontkent Snapchat dat het een TikTok-kloon is. Het bedrijf noemt het een format dat het specifiek ontwikkeld is voor Snapchat-gebruikers en wat zij belangrijk vinden. Zo is er geen publieke reactie-sectie en profielen zijn standaard privé tenzij gebruikers anders aangeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Snapchat lanceert met Spotlight een nieuwe TikTok-concurrent
Sluiten