Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 dec 2017

Zelf 3D-lenzen en filters voor Snapchat maken? Nu kan het!

Hoe leuk de World Lenses van Snapchat ook zijn, op een gegeven moment heb je die dansende hotdog wel gezien. Zou het niet leuk zijn als je zelf een Augmented Reality-effect voor je Snaps kunt maken? Vanaf nu kan het met Snapchat Lens Studio.

De applicatie is beschikbaar voor Mac en Windows en als je wat ervaring hebt met het maken van 3D-objecten, kun je er snel mee uit de voeten. Gemaakte lenzen kunnen via een Snapcode gedeeld worden.

Leuk voor hobbyisten en bedrijven

Snapchat Lens Studio is niet alleen leuk voor hobbyisten, maar ook voor interessant voor evenementen, pretparken en marketeers. Hang een Snapcode op je evenement op en laat iedereen een Augmented Reality-effect gebruiken. Pretparken kunnen badges aan attracties koppelen of de code op goodiebags printen. Een zelf gemaakte lens kan 24 uur gebruikt worden, maar het is mogelijk om een lens opnieuw te delen en de duur te verlengen.

Snapchat lens filter

Laagdrempelige Augmented Reality

In de Lens Studio-applicatie kunnen simpele 2D-lenzen gemaakt worden, maar ook interactieve objecten die reageren als gebruikers ze aanraken. Er is ondersteuning voor imports vanuit Maya, Cinema4D, Blender en 3DS Max.

Misschien spreekt Snapchat niet iedereen aan, maar het bedrijf verdient wel credits voor het laagdrempelig maken van Augmented Reality. Gebruikers kunnen het makkelijk ervaren en wie met de creatie van Augmented Reality wil spelen kan nu aan de slag met Snapchat Lens Studio. Creaties kunnen bovendien echt gebruikt en gedeeld worden binnen een app die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Check ook zeven onbekende functies van Netflix die je nog niet kende.

Reageer op artikel:
Zelf 3D-lenzen en filters voor Snapchat maken? Nu kan het!
Sluiten