Snapchat Live brengt het beste van de Olympische Winterspelen naar je smartphone

De Olympische Winterspelen beginnen morgen: OWYEAH. Dat betekent dat we vanaf morgen zestien dagen onder de pannen zijn wat betreft sportsensatie en hard schreeuwen naar je tv voor de Nederlandse sporters. Ook Snapchat wil een graantje meepikken van de populariteit van de spelen. Daarom lanceren ze een nieuwe functie genaamd ‘Snapchat Live’, een dag nadat de Spelen van start zijn gegaan.

Snapchat Live gaat Olympische Winterspelen

In 2016 bracht Snapchat al via Stories verslag uit van de Olympische Spelen in Rio. Deze spelen gaat de app het anders aanpakken. Aanstaande zaterdag lanceert Snapchat hun nieuwste functie genaamd ‘Live’. De timing van de lancering van deze functie is uiteraard geen toeval. Het doel van Live is namelijk om tijdens de grote events op de Olympische Winterspelen live-video’s uit te zenden.

Je kunt in de app verschillende highlights die zijn gefilmd van de Spelen uitkiezen, en alle belangrijkste momenten die zijn gekozen door Snapchat op een plek bekijken. De video’s zullen wel maar 24 uur te bewonderen zijn op de app, zoals je van Snapchat bent gewend, dus moet je wel regelmatig de app openen om te zorgen dat je niet iets tofs mist. In de onderstaande video legt TechCrunch uit hoe je Snapchat Live kunt gebruiken.

Slimme samenwerking van Snap

Om de belangrijkste momenten van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang vast te leggen werkt Snapchat samen met het Amerikaanse NBC. Met de komst van deze functie en samenwerking zullen er wellicht ook in de toekomst events worden ‘uitgezonden’ via de app. NBC produceert voor dit event al twee exclusieve shows waarin sporters uit het Amerikaanse Olympische team te bewonderen zijn. De shows, genaamd ‘Pipe Dreams’ en ‘Chasing For Gold’ zullen in de ‘Discover’-sectie van de app te zien zijn tot 25 februari.

Snapchat Live

Volgens TechCrunch komt de app niet met de mogelijkheid dat gebruikers zelf ook live kunnen gaan. Daar ziet Snapchat het nut niet van in voor de app. Het vertalen van live-televisie naar de app is echter een stap die relevanter is voor gebruikers. Het is niet duidelijk of de Snapchat Live ook al in Nederland beschikbaar is tijdens de Spelen, dus houd de app goed in de gaten.

Reageer op artikel:
Snapchat Live brengt het beste van de Olympische Winterspelen naar je smartphone
Sluiten