Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 2 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Snapchat start verkoop merchandise: wie wil een dansende hotdogknuffel?

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, doet er alles, maar dan ook echt alles, aan om het bedrijf weer een goede boost te geven. De app krijgt nieuwe functies, een nieuwe interface, het komt naar je deskop, en het heeft zojuist een online shop geopend waar je merchandise kan kopen. Voor de echte hardcore gebruikers.

Snapchat gaat in de verkoop

Het moederbedrijf van Snapchat heeft vandaag een online shop geopend, genaamd Snap Store. De shop is te bereiken via de Discover-sectie in de app. Wat je zoal kunt kopen in de Snapchat-winkel? Wat dacht je van een knuffel van de dansende hotdog, een cap met het logo van Snapchat er op, een sweatshirt met een knipoog er op, een t-shirt met de bekende hotdog er op, en nog een sweatshirt met een bekende Snapchat-tekst.

Snapchat

De Snap Store is niet bedacht om enorme inkomsten te genereren voor Snap Inc. Desalniettemin zouden die inkomsten wel welkom zijn, aangezien het al tijden niet erg lekker gaat met de chat-app. Elon Musk bewees onlangs nog dat het verkopen van merchandise miljoenen kan opleveren. Oké, in dat geval is de verkoper wel Musk, maar het ging hier in eerste instantie ook maar om gewone petten met een logo er op. Dit grapje liep uit in een serieuze business en de verkoop van vlamnmenwerpers, die als verbrande warme broodjes over de toonbank gingen.

Snapchat

Met de Snap Store biedt het bedrijf wel een leuke mogelijkheid om het community-gevoel uit te breiden. Als mensen in een trui van Snapchat willen lopen, dan zegt dat wel wat over de loyaliteit aan het merk. Tegelijkertijd is het natuurlijk mooi promotiemateriaal en gratis marketing voor Snap.

Wil je ook een dansende hotdog-knuffel scoren, of een lekkere Snapchat-sweater, dan moeten we je helaas teleurstellen. De Snap Store is op dit moment alleen toegankelijk voor gebruikers in de VS. Als het concept succesvol blijkt te zijn, dan komt hij binnenkort vast ook naar Europa. Dat mag ook wel, als goedmakertje voor het overslaan van deze belangrijke functie in de nieuwste update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Snapchat start verkoop merchandise: wie wil een dansende hotdogknuffel?
Sluiten