Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 26 feb 2019

Snapchat komt eind 2019 met gloednieuwe Android app

Anno 2019 kan je het je bijna niet meer voorstellen, maar Snapchat behoorde ooit tot de grootste apps van de gehele markt. Echter was het succes niet voor extreem lange duur en moest de producent nieuwe stappen nemen. Deze stappen worden nu eindelijk genomen. 

Nieuwe Snapchat app voor Android

Snapchat behoorde ooit tot een van de grootste social media apps van de gehele markt. Wat dat betreft stond het platform ongeveer gelijk aan Twitter, Instagram en WhatsApp. Echter wist de producent niet genoeg te vernieuwen en nam het aantal gebruikers drastisch af. Zeker mensen met een Android-smartphone verlieten de applicatie massaal. Het bedrijf bleef volhouden dat het niet aan de app lag, maar daar komt het in 2019 op terug.

CEO Evan Spiegel heeft, twee jaar na de grote leegloop van Snapchat, eindelijk toegegeven dat de applicatie voor Android toe is aan een flinke upgrade. De producent ziet zelf dus eindelijk in de dat vernieuwing nodig is en komt, volgens de CEO, eind 2019 met een gloednieuwe app. Dit maakt hij bekend in een interview met CNBC.

Volgens de eindbaas is Snapchat inmiddels ver genoeg om de deadline voor het einde van het jaar te halen. Sterker nog: eind 2018 hebben een aantal Android gebruikers de nieuwe update al onder ogen gekregen. Echter wordt de grote uitrol van de update dit jaar verwacht. Dat er snel vaart achter het proces gezet gaat worden mag duidelijk zijn. CEO Spiegel ziet zelf namelijk ook in dat er nog veel te halen valt voor het systeem.

“Er zijn zo’n 2 miljard Android-gebruikers die Snapchat op dit moment niet gebruiken.”

Ondanks de grote leegloop heeft Snapchat op dit moment nog 185 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit zal, wanneer de nieuwe Android applicatie gaat lanceren, naar verwachting meer worden. Maar of het platform de oude glorie weet op te pakken is nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Snapchat komt eind 2019 met gloednieuwe Android app
Sluiten