Snapchat komt met nieuwe features (die Instagram al lang heeft)

Het lukt Snapchat niet om de groei van concurrent Instagram te evenaren. Facebook heeft links en rechts functies overgenomen, waardoor Snapchat niet de populariteit in stand kan houden. Om toch competitief te blijven is de foto-app nu verschillende nieuwe features aan het testen. Waaronder een timer en een portretmodus.

Snapchat test nieuwe features

Daar is onderzoekster Jane Manchun Wong achter gekomen. Ze deelde op Twitter screenshots van de nieuwe features die Snapchat aan het testen is. Een belangrijke trend op cameragebied was het afgelopen jaar portretmodus. Of eigenlijk zelfs het jaar daarvoor al.

Alle grote smartphonefabrikanten focusten erop tijdens hun conferenties. Wong toont de nieuwe interface van de Snapchat-camera, waarbij dergelijke functies een stuk nadrukkelijker getoond worden. Inclusief een portretmodus. April introduceerde afgelopen april al Focus mode, dus ook op dat vlak loopt Snapchat achter.

Houd in het achterhoofd dat dit tests zijn. De fabrikant kan dus ook uiteindelijk de nieuwe features schrappen. Die kans is echter klein, vooral omdat het allemaal features zijn die je ook al bij de concurrentie ziet.

Daaronder valt ook Batch Capture. Dat is een nieuwe feature die, zoals de naam al doet vermoeden, je meerdere stories in een keer laat plaatsen. Klik op een foto, druk op de plus-knop en je kunt er nog meer toevoegen.

Tot slot toont Wang ook een nieuwe feature genaamd Charms. Hoe deze nieuwe feature precies werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar het komt erop neer dat je jouw vriendschappen op een speciale manier kunt vieren. In het onderstaande voorbeeld geeft iemand bijvoorbeeld de charm birthday twins aan een groep, omdat ze allemaal dicht op elkaar jarig zijn.

Het is nog onduidelijk welke features wereldwijd uitgerold gaan worden, en wanneer dat dan gaat gebeuren. Dat kan vandaag, morgen of pas na een maand zijn. Wordt vervolgd dus!

TheNextWeb

Reageer op artikel:
Snapchat komt met nieuwe features (die Instagram al lang heeft)
Sluiten