Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 mei 2018

Snapchat rolt controversiële redesign stilletjes terug ?

Toen Snapchat een paar maanden geleden besloot dat het tijd was voor een redesign van hun app, was de wereld eigenlijk te klein. Van alles wat Snapchat had kunnen doen om de app te verbeteren, deed het eigenlijk alles verkeerd. Tussen je lijst aan stories van mensen die je volgde, zag je nu opeens allemaal celebrities waar je niks mee had. Het zorgde er voor dat gebruikers Snapchat massaal de rug toekeerde en Instagram Stories in één klap een stuk interessanter werd. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk heeft Snapchat ingezien dat ze een enorme blunder hebben gemaakt. Het nieuwe redesign lijkt wat dat betreft weer op het oude.

Snapchat herstelt zijn fout

Wie nu de app opent en naar verkennen gaat, ziet nu bovenaan zijn vrienden staan. Dat zijn de mensen waar je actief mee chat of hebt gechat op de app. Vervolgens zie je daaronder Abonnementen, waar je de snaps ziet van de mensen die je actief volgt. Weer daaronder zie je ‘Voor jou’ en vind je alle celebrities waar je niks mee te maken wilt hebben.

Snapchat

Verder worden de Snaps en de chats weer chronologische volgorde getoond, wat het een stuk overzichtelijker en fijner maakt. Hiermee probeert het bedrijf de gebruikers weer wat meer tevreden te maken. Snapchat was voor de dramatische update een app waar de gebruikers enorm positief over waren en de wereld leek aan de voeten van Snapchat te liggen. Maar na die dramatische update, was men behoorlijk negatief over de app. Dat zorgde er voor dat het aandeel Snapchat op de beurs een behoorlijke klap kreeg.

De grote vraag is of dit de app in oude glorie kan herstellen of dat het leed al geschied is. De tijd zal het wat dat betreft moeten leren, maar het is in elk geval fijn dat deze aanpassing er is op iOS-devices. Hopelijk komt de update ook snel naar Android-toestellen.

Reageer op artikel:
Snapchat rolt controversiële redesign stilletjes terug ?
Sluiten