Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 aug 2019

Snapchat onthult gloednieuwe Spectacles 3: deze features zijn nieuw

Een paar jaar geleden ontketende Snapchat, dat zich toen net had omgedoopt tot Snap Inc., naar eigen zeggen een revolutie op het gebied van fashion. Toen maakten we kennis met een stijlvolle zonnebril met ingebouwde camera: de Snap Spectacles.

Snap Spectacles 3

Die revolutie, dat viel wel mee. We lopen anno 2019 niet allemaal met een slimme zonnebril rond. Gelukkig geldt dat ook voor de slimme brillen van de concurrentie. Dat weerhoudt echter Snap er niet van om het nog eens te proberen. Maak kennis met de gloednieuwe Spectacles 3.

Dit keer is de bril uitgerust met twee HD-camera’s en een strak nieuw design. Het gaat om een beperkte oplage met een passend prijskaartje: 380 dollar, waar de simpelere Spectacles 2 van vorig jaar 150 dollar kostten.

Bron: Snap Pressroom

Het bedrijf benadrukt zelf dan ook dat de nieuwe Spectacles gericht zijn op een high-end groep consumenten, die voorop lopen in fashion. Wellicht heeft het flinke prijskaartje er ook wat mee te maken dat de eerste twee generaties vooral Snap Inc. zelf geld kostten. Nadat het de vraag naar een dergelijk product gigantisch overschatte moest het bedrijf een verlies van 40 miljoen dollar in de boeken schrijven.

Tevens is het een grote investering in het augmented reality-platform, de technologie waarmee je een digitale laag over de echte wereld wordt geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go. Volgens analisten is de volgende stap om die technologie dan alsnog naar een goedkopere Snap bril te brengen, waarmee de kern van de huidige gebruikers van Snapchat kan worden aangesproken: scholieren.

3D-effecten voor Snapchat

Dankzij de tweede camera kan de Snap Spectacles 3 voor het eerst diepte meten. Het bedrijf heeft een enkel exclusieve 3D-effecten voor de Spectacles 3 ontwikkeld, en later dit jaar kunnen ontwikkelaars er ook mee aan de slag. Denk aan filters die met diepte spelen.

De nieuwe modellen zijn beschikbaar in carbon (zwart) en mineral (ergens tussen beige en goud) en komen tevens naar Nederland! Het montuur zelf is licht doch hoogwaardig en heeft getinte glazen om je te beschermen tegen de zon.

Bron: Snap Pressroom

Je kunt nog steeds met een simpele tik op het frame een video of foto nemen, om ze vervolgens op je telefoon (iOS of Android) te bewerken en te delen op Snapchat. Ook tof: je kunt dezelfde beelden ook exporteren naar andere platformen, zoals YouTube.

Met een keer opladen kun je 70 video’s opnemen en 200 foto’s nemen. Het opslaggeheugen in de bril zelf biedt ruimte voor zo’n 100 video’s en 1200 foto’s. Je kunt de stijlvolle bril opladen in zijn eigen case. Het opladen duurt zo’n 75 minuten en werkt middels USB-C. Je kunt de Snap Spectacles 3 vanaf nu vooruit bestellen via deze link.

⚡️Check ook: Bella Hadid steelt de show in campagne Calvin Klein Underwear

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat onthult gloednieuwe Spectacles 3: deze features zijn nieuw
Sluiten