Snapchat komt met nieuwe functie die je niet van de app zou verwachten

Snapchat was tijden lang een van de meest populaire social media-apps. Die populariteit is het laatste jaar in een hoog tempo afgenomen. Om de app weer een boost te geven heeft Snap, het moederbedrijf achter de app, een nieuwe functie voor de Stories bedacht, genaamd ‘Stories Everywhere’.

Snap heeft het zwaar

Snap kampt al sinds februari met een stagnerend aantal gebruikers en een daling van de winst. De concurrentie voor de app is groot, doordat Facebook zijn belangrijkste Stories-functionaliteit heeft overgenomen en ook in Instagram heeft geplaatst. Daarnaast zijn de Stories op Facebook toegankelijker omdat je ze ook via het internet kunt bekijken, in plaats van alleen via een app.

Snapchat

Snapchat wil ook uitbreiden

Snap wil Snapchat gebruiksvriendelijker maken. Dat begint met een nieuw design waarin gebruikers een overzichtelijkere Discover-feed te zien krijgen en waarin er ook een gedeelte is voor professionele content.

De nieuwste toevoeging aan de app is een functie die het mogelijk maakt voor gebruikers om hun Stories ook buiten de app te delen. De functie gaat volgens het Amerikaanse nieuwsnetwerk Cheddar heel toepasselijk ‘Stories Everywhere’ heten. Op dit moment kun je de Stories alleen binnen de app delen, en dus alleen met mensen die ook Snapchat hebben. Daar gaat verandering in komen.

Het was natuurlijk al mogelijk om je Stories op te slaan en ze later ergens anders te uploaden als een video-bestand. Video’s vanuit de app direct ergens embedden was echter nog niet mogelijk. Deze nieuwe functionaliteit moet er voor zorgen dat de aanwezigheid van de app buiten de app wordt vergroot.

Snapchat

We zijn benieuwd of deze nieuwe functionaliteit de in hoge snelheid afnemende populariteit van de app kan redden. Ben je benieuwd naar hoe het totaal vernieuwde Snapchat er straks uit komt te zien? Check dan de video in dit artikel, waarin ze het je zelf uitleggen. Eindelijk een nieuwsoverzicht. Maar of we het nu weer meer gaan gebruiken..

Reageer op artikel:
Snapchat komt met nieuwe functie die je niet van de app zou verwachten
Sluiten