Moeite met thuisblijven? Maak er een wedstrijd van met deze Snapchat-app!

Met de app Zenly, eigendom van Snapchat, kunnen de thuisblijvers onder ons een wedstrijdje houden wie er het meeste thuis is de komende tijd. Normaal gesproken wordt de applicatie voor andere dingen gebruikt. Bijvoorbeeld om sneller met je vrienden af te spreken wanneer iedereen buiten is.

Het is de bedoeling dat je constant je locatie deelt wanneer je Snapchat-app Zenly gebruikt. Normaliter gebruik je deze app om te kijken waar je vrienden zijn, zodat je daar ook naartoe kunt lopen. Maar nu zijn de zaken omgedraaid: met de app kun je juist kijken welke vrienden thuisblijven en welke thuisblijvers er daadwerkelijk het meeste thuis zijn. Er is zelfs een leaderboard waarmee je je aanwezigheid kunt vergelijken met die van je vrienden. En dat allemaal in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus: hoe meer mensen thuis blijven, hoe beter.

Snapchat-app Zenly voor thuisblijvers

Op dat leaderboard in de Snapchat-app zie je vijf van je vrienden staan die nu vaak thuis zijn. Thuisblijvers die net zo vaak of vaker thuis zijn, dringen vanzelf de top vijf binnen. Voordat je de lijst met thuiszitters echter te zien krijgt, dien je wel op z’n minst één vriend te hebben die een thuis ingesteld heeft binnen de app. Voordat je echter een ‘huis’ aangemaakt hebt, ben je een paar dagen verder. Zenly moet namelijk zeker weten dat je niet vals speelt, dus word je eerst een paar dagen gevolgd om te kijken of je ‘huis’ ook daadwerkelijk je thuis is.

Naast het leaderboard kun je nog meer informatie zien over je vrienden in Zenly. Je kunt namelijk ook heel snel bekijken hoe lang iemand zich al in zijn eigen huis bevindt. Is iemand voor meerdere dagen een thuisblijver, dan kun je die informatie heel snel te zien krijgen binnen de app. Verder biedt Zenly een overlay voor de kaart aan waarop je kunt zien hoe het gesteld is met het aantal coronavirus-meldingen in jouw land. Als je op één van de emoji tapt, dan krijg je te zien hoeveel mensen het virus nu hebben en hoeveel ervan genezen zijn.

Zenly

Reageer op artikel:
Moeite met thuisblijven? Maak er een wedstrijd van met deze Snapchat-app!
Sluiten