Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 27 mei 2019

Snapchat richt ogen op TikTok en komt met nieuwe feature

Wat je ook doet, muziek maakt het altijd een beetje mooier. Zelfs als het gaat om berichten op social media. Facebook en Instagram bieden gebruikers dan ook de mogelijkheid om een liedje toe te voegen. Vandaar dat nu ook Snapchat gebruikers beter de mogelijkheid gaat geven om muziek in berichten te verwerken.

Snapchat met een vleugje Tik Tok?

Snapchat is momenteel in gesprek met meerdere platenmaatschappijen om ervoor te zorgen dat het bedrijf meer muziek aan haar platform mag toevoegen. Het doel is om net zoals concurrenten Instagram en TikTok de mogelijkheid te bieden om berichten te voorzien van een liedje.

In december werd er al een zogeheten ‘Lens Challenge’ functie aan het platform toegevoegd. Hiermee konden gebruikers hun eigen lip sync met augmented reality effecten. Het nadeel hiervan was dat dit alleen toegankelijk was binnen één specifiek type bericht. Vandaar dat het bedrijf gebruikers nu overal muziek wil kunnen laten toevoegen.

tech-verslaving

Hoe het resultaat er precies zal gaan uitzien weten we nog niet, maar het klinkt in ieder geval erg leuk. Snapchat is overigens niet de enige die weleens met platenmaatschappijen in gesprek is gegaan. Naast het eerder genoemde Instagram en TikTok heeft ook Facebook een aantal muzikale functies beschikbaar.

Privacy schandaal

De bovenstaande vernieuwingen klinken erg leuk, maar onlangs was er ook minder positief nieuws rondom Snapchat. Er werd namelijk een gerucht verspreidt dat medewerkers misbruik hadden gemaakt van een bepaalde tool waarmee privégegevens vrijgegeven konden worden.

Het ging om SnapLion, waarmee onder andere locaties, mailadressen maar ook bepaalde snaps van gebruikers achterhaald konden worden. Deze tool was oorspronkelijk in het leven geroepen om misbruik tegen te gaan en beperkt tot medewerkers die zich met dergelijke zaken bezighielden. Een stel anonieme medewerkers beweerden onlangs echter dat ook andere personeelsleden ermee gespeeld hebben.

Wat er exact mee gedaan is werd niet duidelijk, maar het zou natuurlijk geen goede reclame zijn. Het is te hopen dat de toekomstige muzikale functies veel goed zullen maken.

Reageer op artikel:
Snapchat richt ogen op TikTok en komt met nieuwe feature
Sluiten