Snapchat zet achtervolging in op TikTok met nieuwe functies

Snapchat stelt gebruikers binnenkort in staat muziek toe te voegen aan de video’s die ze maken via de sociale applicatie. Daarmee zet de app officieel de achtervolging in op TikTok, die dergelijke functionaliteit natuurlijk al standaard aanbiedt. Je kunt allerlei populaire nummers toevoegen aan je video’s.

De timing is perfect. President Trump is namelijk voornemens TikTok te verbieden in Amerika, terwijl Instagram ook binnenkort zijn eigen versie van die app lanceert. Er is straks dus mogelijk wat ruimte op de markt. Het is de bedoeling dat de feature deze herfst aanvankelijk gelanceerd wordt in Engelssprekende gebieden, maar mensen in Nieuw-Zeeland en Australië kunnen die nu al uitproberen. Hoewel Snapchat-gebruikers dezelfde energie in hun video’s kwijt kunnen als in TikTok, is de functionaliteit niet ontworpen als een ware concurrent voor de populaire videodeelapplicatie.

Snapchat Music
Snapchat Music. (Afbeelding: Snapchat)

Snapchat gaat TikTok achterna

Vooralsnog is het namelijk niet zo dat je in Snapchat toegang krijgt tot een feed aan video’s met daarin populaire muziek. Je kunt ook niet zomaar video’s opzoeken die dezelfde muziek gebruiken. Dat zijn wel twee handige functies van TikTok. Een Snap-vertegenwoordiger laat tegenover de redactie van The Verge weten dat de functie is bedoeld voor het delen van video’s met je “echte vrienden”.

Desondanks heeft Snap, het bedrijf achter Snapchat, TikTok echt wel in het vizier. In een e-mail naar de redactie laat het bedrijf namelijk weten dat zijn apps “meer mensen bereikt dat Twitter en TikTok samen” in de Verenigde Staten.

De muziekcatalogus bevat straks “een robuust aanbod” van onder meer Warner Music Group, Universal Music Publishing Group en Merlin. Mogelijk werkt Snap hier al sinds mei 2019 aan, aangezien toen de eerste geruchten verschenen over mogelijke gesprekken met platenlabels. Dat was ongeveer hetzelfde moment toen TikTok het nummer Old Town Road in een hit veranderde.

Wanneer je straks muziekvideo’s bekijkt binnen Snapchat, dan kun je omhoog vegen voor meer info over die track. Ook staan er links naar verschillende muziekstreamingdiensten waar je het nummer in kwestie kunt beluisteren.

The Verge

Reageer op artikel:
Snapchat zet achtervolging in op TikTok met nieuwe functies
Sluiten