Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 29 nov 2017

Redesign: zo ziet het totaal vernieuwde Snapchat eruit

Snapchat heeft een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Of wat zeggen we, de grootste redesign die ze tot nu toe hebben gedaan. Na jaren lang te hebben tegengesputterd accepteert het sociale medium nu ein-de-lijk het idee van een nieuwsoverzicht; de zogenaamde feed.

Snapchat helpt je vrienden te vinden

Snapchat heeft het design van de app verandert. Er zijn niet zomaar een aantal aanpassingen gedaan, nee, de veranderingen zijn de grootste van de afgelopen zes jaar. De vernieuwde app bevat een soort van overzicht van de posts, zoals je ook kent van Instagram en Facebook.

In plaats van dat je posts van je vrienden naast content van professionele gebruikers (zoals influencers) ziet staan, zijn alle interacties met je vrienden in een apart gedeelte van de app te zien. Deze sectie kun je vinden aan de linker kant van de camera. Daar kun je dus berichten vinden, maar ook de zogenoemde ‘Stories’ op een chronologische volgorde.

Het nieuwe Snapchat is opgedeeld in drie verschillende schermen: aan de linkerkant dus alle interacties met je vrienden, de camera in het midden, en aan de rechterkant de ‘Discover-pagina’. In dat laatste scherm kun je verhalen en foto’s vinden van influencers en andere Snaptchat-gebruikers die niet je vrienden zijn, maar zich wellicht wel in je community bevinden.

Lukt het Snap weer op te krabbelen?

Een van de belangrijkste doelen van het redesign van de app is volgens de video om je te laten zien waar de mensen zijn met wie je je foto’s en video’s kunt delen. Overzicht dus. Daarnaast is het voor het bedrijf zelf natuurlijk ook belangrijk om weer groei te realiseren na wat tegenvallende resultaten van afgelopen kwartalen.

Snapchat

Niet al te lang geleden werd bekend dat de app op de schop zou gaan om de grote verliezen goed te maken. Dit is inderdaad gebeurt, maar of de verandering voldoende zal zijn om meer gebruikers aan te trekken dat moet nog blijken. De veranderingen zullen zeker voor opschudding zorgen (wat we eerder associeerden met een negatieve impact), maar het lijkt er op dat deze veranderingen gebruikers vooruit gaan helpen. Goed bezig Snap!

De nieuwe versie van de app zal later in deze week beschikbaar worden voor een klein percentage gebruikers. Volgende week zal de update voor alle gebruikers beschikbaar worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Redesign: zo ziet het totaal vernieuwde Snapchat eruit
Sluiten