Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 26 jan 2018

Snapchat krijgt update maar slaat een belangrijke functie over

Het initiële idee achter Snapchat is om er real-time foto’s en video’s op te delen. Hierom was het tot nu toe zichtbaar op de app wanneer iemand oudere content uit zijn filmrol deelde. Dit werd aangegeven door de witte rand om de geüploade beelden. Die witte rand wordt echter verwijderd in de nieuwe versie van de app die eind januari beschikbaar is.

Snapchat Stories zonder kader

Als je een foto uit de filmrol van je smartphone uploadde in je Snapchat Stories, dan voegde de app hier automatisch een wit kader aan toe. Dit kader was speciaal ontworpen om de mensen die je Story te zien kregen te laten merken dat de foto net met Snapchat’s camera gemaakt was. In de aankomende update van de social media-app verdwijnt dit witte kader om je Story. In plaats hiervan zal er nu een filmrol-tekentje bovenaan de foto te zien zijn. Snaps die je vanuit je filmrol post zullen nu worden weergegeven op het moment dat ze aan je filmrol zijn toegevoegd. Het verwijderen van het witte kader is volgens Snapchat een esthetische keuze geweest.

Iets dat niet aan de app is verbeterd is dat foto’s die zijn gemaakt in landscape-modus automatisch worden gedraaid naar portret-modus als je ze naar de app importeert. Er is geen mogelijkheid om de foto’s zelf te vergroten of alsnog te laten passen, of om ze terug te draaien.

Berichten bewaren gemakkelijker

Volgens Snapchat komen er ook nieuwe opties voor het bewaren van berichten. Als je op een bericht tikt en die vast houdt, dan krijg je in de vernieuwde app verschillende opties te zien om het bericht op te slaan. Deze functionaliteit is niet helemaal nieuw, maar was voorheen alleen mogelijk voor groepschats. Nu krijg je dezelfde opties bij individuele gesprekken.

Snapchat

Snap Map in groepsgesprekken

Het derde deel van de update gaat over het integreren van de Snap Map aan een groepschat. Straks vind je in het groepsgesprek een Map die de vrienden toont die in die groep zitten. Deze functie werkt alleen als de vrienden die in de groep zitten het delen van hun locatie ook aan hebben staan.

Op dit moment is de update alleen nog maar beschikbaar in UK, Australië en Canada en voor iOS. Naar verwachting zullen andere landen aan het eind van deze maand ook gebruik kunnen maken van de vernieuwde app. Er zitten nog meer veranderingen aan te komen voor de app. Zo zijn je Stories straks ook zichtbaar buiten de app. Hoe dat werkt? Lees het hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Snapchat krijgt update maar slaat een belangrijke functie over
Sluiten