Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 12 apr 2018

Vijf redenen om Snapchat te vergeten en voor Instagram te gaan

Hoewel de hele wereld op Snapchat lijkt te zitten, zijn er toch meer mensen bezig met Instagram. En hoewel de apps verschillend zijn, hebben ze toch beide hetzelfde doel: de app zijn waarmee je je foto’s en leven deelt. Toch lijkt Instagram het een stuk beter aan te pakken en dit is waarom je misschien toch maar Snapchat moet vergeten en inruilen voor Instagram als go-to app.

Meer vrienden gebruiken Instagram

Hoewel Snapchat recentelijk weer een opleving heeft gehad met betrekking tot het aantal gebruikers, zijn opvallend veel meer mensen actief op Instagram en grote kans dat veel van je vrienden daar ook bij horen. Snapchat heeft op het moment zo’n 8,9 miljoen gebruikers, wat toch behoorlijk veel is.

Het is echter nog niet eens de helft van de actieve Instagrammers. Natuurlijk zul je niet zo gauw overstappen als veel van je vrienden op Snapchat zitten, maar je zult misschien verbaasd staan van hoeveel daarvan ook op Instagram bezig zijn.

vrouwen smartphone

Teveel hooi op de vork

Het lijkt alsof Snapchat tegenwoordig de app voor alles wil zijn en zijn focus heeft verloren. Het begon als de app om snel foto’s te snappen, die vervolgens weer met de noorderzon verdwenen.

Natuurlijk kun je dat nog steeds doen, maar het lijkt alsof Snapchat veel te veel wil doen. Het is een nieuws app, chat app, video app en nieuws platform en lijkt zijn roots te zijn vergeten.

En hoewel Instagram veel dingen van Snapchat heeft overgenomen en veel van dezelfde functies heeft, lijken ze daar niet te zijn vergeten wat de focus is. Waar je ook in de app bent, het is duidelijk dat foto’s en filters de belangrijkste Instagram dingen zijn.

Instagram is overzichtelijker

Omdat Snapchat alles tegelijk wil zijn, zorgt dit ervoor dat het interface ingewikkeld en verwarrend is geworden. Er is geen touw aan vast te knopen en er zijn wel drie verschillende manieren om iemand een snap te sturen.

Bij Instagram is het allemaal wat overzichtelijker en kun je vinden wat je zoekt. Daarbij is de app ook fijner om te openen. Je krijgt niet net als bij Snapchat meteen je onderkin te zien, maar je kunt eerst nog eens rustig naar foto’s van je vrienden kijken.

Snapchat

Waar is iedereen?

Als je een oude vriend of bekende acteur probeert te vinden op Instagram, gaat het zoals je zou verwachten en kun je makkelijk zoeken. Bij Snapchat is het een heel ander verhaal en is het lastiger om nieuwe mensen te vinden om mee te snappen.

Nieuwe updates vinden van mensen die je volgt is ook al een behoorlijk karwei en al helemaal na de laatste update.

Vervelende reclames

Beide apps gebruik je om bezig te zijn met je vrienden en misschien om bekende mensen te volgen. Je komt er echter niet om posts van bedrijven en merken te bekijken en bij Snapchat lijken ze behoorlijk opdringerig te zijn.

Bij Instagram lijken ze wat discreter te zijn en lijkt er een betere balans te zijn. Uiteraard hebben de apps adverteerders nodig om geld te genereren, dus helemaal geen vervelende advertenties is helaas niet erg realistisch.

Aan de andere kant heb je op Instagram weer Miquela Sousa, een virtuele influencer die niet echt is en toch de wereld beĆÆnvloedt. Of dat nou zo geweldig is valt nog te bezien.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om Snapchat te vergeten en voor Instagram te gaan
Sluiten