Mark Hofman
Mark Hofman Tech 22 jan 2019

Indrukwekkend prijskaartje voor eerste Snapdragon 855 smartphone

In de afgelopen weken hebben we de nieuwe Snapdragon 855 chipset in verband gebracht met veelbesproken toestellen als de Galaxy S10 en de OnePlus 7. Maar waar Lenovo zich vorig jaar voornamelijk heeft gewijd aan het merk Motorola, lanceert de producent toch echt als eerste ter wereld een smartphone met de nieuwe chip van Qualcomm. En voor die smartphone is het prijskaartje inmiddels bekend. 

Prijs eerste Snapdragon 855 smartphone bekend

Niet Samsung, OnePlus of Apple, maar Lenovo komt met ‘s werelds eerste Snapdragon 855 smartphone ter wereld. De producent kondigde eerder de Z5 Pro GT al aan, welke voorzien zou zijn van Qualcomms meest recente chip. Het toestel krijgt van Lenovo een unieke schuifbare display en is voorzien van zo’n 12GB aan RAM. We waren destijds al redelijk onder de indruk van het toestel, maar Lenovo heeft zich klaar gemaakt voor de volgende stap. De producent gooit de Z5 Pro GT in de voorverkoop, waardoor het prijskaartje inmiddels bekend is. En dat prijskaartje maakt ons dolgelukkig.

De Z5 Pro GT was op papier al een indrukwekkend toestel, maar de prijs van de telefoon weet daar nog veel meer aan bij te dragen. Het basismodel van het het toestel, welke voorzien is van 6GB aan RAM en 128GB aan opslagcapaciteit, krijgt een prijskaartje van 27.000 Indiase Roepie. Omgerekend is dat slechts €323, wat ervoor zorgt dat we te maken hebben met een redelijke mid-range prijs. En dat dus voor een toestel met de nieuwe chipset van Snapdragon 855.

Lenovo Z5 GT Pro Snapdragon 855 smartphone

Hoeveel we neer moeten leggen voor het 12GB RAM model is op dit moment niet bekend, maar wanneer we uitgaan van het dubbele valt de prijs nog steeds ontzettend mee. We zouden in dat geval te maken hebben met een prijskaartje van ongeveer €650.

Eerste ter wereld

Het enthousiasme rondom de Z5 Pro GT heeft uiteraard alles te maken met de Snapdragon 855 chipset. Het is de eerste keer dat de chip officieel in een smartphone te vinden is. Qualcomm’s nieuwste aanwinst moet ‘s werelds grootste vlaggenschepen voorzien van kracht, wat het volgens deze benchmark meer dan voldoende kan. Merken als Samusng, Xiaomi, Sony, Google en dus ook Lenovo gaan aan de haal met de nieuwe 7nm chipset.

De Z5 Pro GT is zonder twijfel een prima smartphone om de chipset te dragen. Naast het grote RAM geheugen beschikt het toestel ook over een 6.3-inch AMOLED display, 16mp en 21mp dual-camerasysteem op de achterkant en een dual-selfiecamera aan de voorkant. Daarnaast zal het toestel een batterij krijgen van maar liefst 3350mAH, waardoor de accuduur van een prima lengte is.

Lenovo Z5 GT Pro Snapdragon 855 smartphone

Of het toestel ook daadwerkelijk in Nederland te verkrijgen is, valt nog niet met zekerheid te zeggen.

Reageer op artikel:
Indrukwekkend prijskaartje voor eerste Snapdragon 855 smartphone
Sluiten