Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 aug 2018

Sniper Ghost Warrior Contracts neemt afscheid van grote open wereld

De Sniper Ghost Warrior-reeks geeft je in elk deel de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een sniper en vanuit een sneaky positie vijanden uit te schakelen. In Sniper Ghost Warrior 3 kreeg je een grote open wereld voorgeschoteld, waar je kon gaan en staan waar je wilde. Nu is het nieuwe deel in de reeks aangekondigd: Sniper Ghost Warrior Contracts. Deze game neemt juist afscheid van de grote open wereld en komt met een klassieke missiestructuur.

Klassieke missies in Sniper Ghost Warrior Contracts

Volgens de ontwikkelaar zorgt een klassiek missiesysteem er voor dat het voor de gebruiker veel duidelijker wordt wat er van hem of haar wordt verwacht. In elke missie krijg je dan een hoofddoel, waar het verhaal om draait. Daarnaast zijn er in elke missie verschillende zij-opdrachten te vinden, die er voor zorgen dat je bij het voltooien er van meer geld op je rekening er bij kan schrijven. Ook moet dit een reden zijn om missies nog een keer te spelen en te kijken of je het de tweede keer beter kunt gaan doen.

Het idee is dat je missies in de game op verschillende manieren kan voltooien, wat enerzijds er voor moet zorgen dat het leuk is om dingen te ontdekken en anderzijds de replay-waarde hoog houdt. Ook draait de game op een nieuwe engine, waardoor de actie soepel op beeld moet verschijnen en alles er net iets beter uit ziet. Dat is althans wat de ontwikkelaar ons wilt doen geloven.

Bewegende beelden of screenshots van de game zijn er nog niet. Ergens is dat ook niet heel erg gek, want voorlopig komt Sniper Ghost Warrior Contracts nog niet uit. De game staat namelijk pas gepland voor 2019. Dan moet de game verschijnen op de pc, Xbox One en PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Sniper Ghost Warrior Contracts neemt afscheid van grote open wereld
Sluiten