Ilona Braam
Ilona Braam Home 27 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Met Snips maak je je eigen unieke virtuele assistent

We kennen allemaal de slimme assistenten Alexa en Google Assistant. Maar wat als je je eigen virtuele assistent wilt ontwikkelen? Normaal gesproken is dat onbegonnen werk, maar met Snips wordt het een stuk sneller en makkelijker. De Franse startup (ook met de naam Snips) helpt je om zelf te werken aan een unieke versie van hun Snips assistent om je apparaten slim te maken.

Snips assistent op het apparaat zelf

De startup hoopt dat ontwikkelaars volop aan de slag zullen gaan met de Snips assistent en dat bedrijven hem vervolgens zullen implementeren in hun apparaten. Door apparaten zelf te voorzien van een slimme assistent, zou een centrale speaker zoals Amazon’s Echo of Google Home niet meer nodig zijn. En omdat de assistent direct in de apparaten woont, zonder met een cloud verbonden te zijn, komt dit de privacy ook ten goede.

Daarnaast gelooft Snips ook dat het niet nodig is om apparaten te voorzien van een volledig uitgeruste assistent. Zo hoeven je lampen niet ook je muziek af te spelen en is het niet nodig dat je slimme speakers je robotstofzuiger aansturen. Met snips kun je dus per apparaat een op maat gemaakte assistent gebruiken, zonder onnodige ballast.

Snips virtuele Assistent

In vier stappen je eigen virtuele assistent creëren

Als je de Snips website moet geloven, zou iedereen binnen een handomdraai een eigen spraakassistent kunnen creëren in vier stappen. Als eerste kun je gratis een assistent aanmaken en een naam en taal kiezen. Op het moment is het alleen nog maar mogelijk om een Franse of Engelse assistent te creëren. Daarna geef je je kersverse assistent vooraf getrainde mogelijkheden om te kunnen verstaan wat je zegt. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende commando’s, welke al door een community data service zijn gegenereerd. Maar je kunt ook je eigen commando’s bedenken en delen met Snips. Het systeem zal automatisch afleiden wat je bedoelt en honderden of zelfs duizenden additionele voorbeelden genereren om je assistent te trainen. Als laatste is het tijd om je nieuwe assistent in te zetten op je favoriete platform, zoals Raspberry Pi, Android of Linux.

Al duizenden assistenten tot leven gewekt

Het klinkt op zich simpel, maar het zal wel lastiger zijn dan dit snelle verhaaltje. In ieder geval is het wel het proberen waard als je niet bang bent om je handen vies te maken. Op het moment van schrijven zijn er al 14679 Snips assistenten gecreëerd. Zo moeilijk kan het dus ook alweer niet zijn…

Als het je toch niet lukt om je eigen virtuele assistent tot leven te wekken (of als je er gewoon geen zin in hebt), kun je natuurlijk gewoon aan de slag met een bestaande assistent zoals Alexa. Hoewel Amazon’s Echo speakers nog niet officieel in Nederland te verkrijgen zijn, kun je toch al lekker bezig met Alexa. Hier lees je hoe je dat voor elkaar krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SnipsTechCrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met Snips maak je je eigen unieke virtuele assistent
Sluiten