Ilona Braam
Ilona Braam Home 13 mrt 2018

Dit multifunctionele bijzettafeltje helpt je om beter te leven

Het bedrijf StoreBound gelooft dat meubels ons kunnen helpen om beter te leven. Eerder kwamen ze al met een multifunctionele salontafel, inclusief koelkast, Bluetooth speakers en allerlei andere gemakken. Nu is StoreBound terug met het even handige bijzettafeltje Sobro. In de ogen van StoreBound kan een bijzettafel veel meer dan alleen een lamp ondersteunen en Sobro is het bewijs dat bijzettafels ook complexe wezentjes kunnen zijn.

Altijd een drankje bij de hand

Als je er ook genoeg van hebt om ‘s nachts weer uit bed te moeten om een glas water te halen, zul je blij zijn met de koelfunctie van de Sobro. Het bijzettafeltje kun je namelijk ook gewoon als nachtkastje gebruiken en dit nachtkastje komt met een ingebouwde thermo-elektrische koeler. De gekoelde lade kun je volstoppen met flesjes water (of bier) om altijd genoeg versnaperingen naast je bed te hebben. Uiteraard hebben de makers eraan gedacht dat je in je bed ook slaapt en je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over allerlei zoemgeluiden. De koeler zou muisstil zijn, zoals het hoort.

Sobro bijzettafel

Uitgerust wakker worden

Om je verder te helpen met je slaapcyclus is het bijzettafeltje ook uitgerust met LED lampjes aan de achterkant, die ervoor zorgen dat je elke ochtend wakker wordt met een privé zonsopgang. Zo kan je lichaam er rustig aan wennen dat het moet gaan opstaan. De Sobro houdt er ook rekening mee dat er soms geluiden kunnen zijn, die ervoor zorgen dat je niet uitgerust wakker wordt. Om deze slaapverstorende geluiden tegen te gaan, maakt het tafeltje zelf aangename geluiden. Er wordt echter geen garantie gegeven dat ook de snurkgeluiden van de partner hiermee voldoende aangepakt kunnen worden.

Sobro bijzettafel

Verlicht pad naar de wc

Hoewel je nu flesjes water naast je hebt staan, moet je er ‘s nachts soms toch uit om bijvoorbeeld naar de wc te gaan (waarschijnlijk juist door die flesjes water). Dat hoef je gelukkig niet in het donker te doen, want het tafeltje is uitgerust met een bewegingssensor, die meteen door heeft wanneer je voeten de grond raken. Als hij doorheeft dat je op pad gaat, zorgt hij ervoor dat je pad verlicht wordt. Hoe lang het licht verder aanblijft en of het warm of koud licht is, mag je zelf bepalen in de bijbehorende app.

Sobro nachtkastje

Speaker, lamp en draadloze oplader

Nu zou je denken dat dit alles al behoorlijk wat is voor een nachtkastje of bijzettafel, maar er is nog veel meer dat de Sobro voor je kan doen. Zo kan hij ook je muziek voor je afspelen via Bluetooth en kun je hem gebruiken om draadloos tot twee smartphones tegelijkertijd op te laden. Het hoeft echter niet draadloos, want er zijn ook twee standaard USB poorten en twee USB-C poorten. Daarnaast kun je het tafeltje ook als lamp gebruiken en hij kan zelfs licht in allerlei kleurtjes verzorgen. Verder hoef je je zeker geen zorgen te maken dat het tafeltje nu gaaf is, maar over en jaar alweer verouderd is geworden. Via de wifi verbinding krijgt hij namelijk gewoon OTA updates. En wat misschien nog het gaafste is aan de Sobro? Je kunt hem bedienen via spraakopdrachten door hem te koppelen aan de Echo speaker.

Sobro bijzettafeltje

Bijzettafeltje bestellen via Indiegogo

Zoals je zou verwachten, gaat het hier natuurlijk weer om een Indiegogo project. Voor 284 euro kun je het tafeltje naast je bed neerzetten en voor 511 euro krijg je er zelfs twee. Het lijkt redelijk wat voor een tafeltje, maar  als je hem wilt is het wel een koopje. De normale winkelprijs wordt namelijk 487 euro.

Zoals gezegd kwamen de makers van de Sobro bijzettafel ook al met een slimme salontafel. Deze Sobro salontafel komt ook met allerlei handigheden en het tafelblad is zelfs een touchscreen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Indiegogo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit multifunctionele bijzettafeltje helpt je om beter te leven
Sluiten