Social distancing wordt een eitje met deze nieuwe Google-tool

Het wordt ons allemaal al weken aanbevolen om afstand te houden tot iedereen. Desondanks is social distancing toch nog best lastig. Dat weet Google ook en daarom heeft het bedrijf een nieuwe tool uitgebracht. Middels augmented reality kun je zo hopelijk mensen op afstand houden.

Als we allemaal thuis zouden blijven, dan moet het niet zo moeilijk zijn afstand tot elkaar te houden. Maar de laatste paar weken zie je toch dat mensen weer volop de straten en stranden verkennen, waardoor social distancing moeilijk wordt. Prima als je dat zelf niet wil, maar we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen dit een prettig idee vindt. Daarom is de nieuwe tool van Google een handige optie voor het aangeven van grenzen. Je kunt die grenzen namelijk in augmented reality laten opstellen.

Social distancing in augmented reality

Bovendien is het ook moeilijk om in te schatten hoe groot de afstand van anderhalve meter precies is. Die problemen los je op door Sodar van Google te gebruiken. Dit is een webapplicatie die in augmented reality een ring met een diameter van 4 meter om je heen werpt. Jij bent het middelpunt, dus de straal tussen jou en de rand is altijd 2 meter. De webapp werkt met de camera op je telefoon en werkt door op je smartphone naar sodar.google.com te gaan. Dit werkt vooralsnog alleen op Android, niet op iOS.

Je moet de website wel toegang geven tot je camera. Heb je alle stappen op het scherm doorgelopen, dan houd je je smartphonecamera op de grond gericht. Vervolgens werpt het systeem een digitale ring om je lijf. Als je dan gaat lopen en iemand komt in die ring te staan, dan staat iemand dus te dicht bij je. Mocht dit teveel gedoe voor je zijn, dan hebben we nog een tip tijdens de pandemie. Als je het idee hebt dat iemand nu te dicht bij je staat, dan is dat waarschijnlijk ook gewoon het geval.

Twitter

Reageer op artikel:
Social distancing wordt een eitje met deze nieuwe Google-tool
Sluiten