Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Solace State is een interessante combinatie tussen game en boek

Een beetje goede game moet vandaag de dag van een degelijk verhaal worden voorzien. Zelfs in sportgames krijg je tegenwoordig hele verhalen voorgeschoteld om doorheen te komen. En dan heb je nog de games die eigenlijk volledig draaien om het verhaal en waarbij de interactie zeer beperkt is. Solace State gaat wellicht nog een stukje verder en kun je eigenlijk nauwelijks meer een game noemen. Het is meer een visual novel, maar dan wel één die ons enorm aanspreekt.

Reis af naar de toekomst in Solace State

In Solace State reis je af naar het jaar 2029. Jij bent daarbij een hacker genaamd Chloe, die probeert te overleven in een maatschappij die van bovenaf enorm gecontroleerd wordt. Het verhaal vindt plaats in de fictieve stad Abraxa, dat ergens in Azië ligt. Het district waarin je woont is afgezet door een mysterieuze organisatie en in het verhaal ga je op zoek naar je oude vrienden, terwijl je tegelijkertijd ook nieuwe vrienden maakt. En dat alles in een futuristische stad.

De game is gemaakt door Tanya Kan, een Canadese die voor de game is gaan samenwerken met ontwikkelaars in Toronto. Kan heeft zelf een paar jaar in Hong Kong gewoon en heeft die periode als belangrijkste inspiratiebron gebruikt. In de grote stad was weinig woonruimte, waardoor huizen erg duur zijn en de mogelijkheden om ruim te wonen beperkt zijn. Het verhaal kent elementen als een staat die alles controleert, immigratie, economische gelijkheid en etnische achtergronden van personages.

Solace State

Tijdens het verhaal krijg je een mix van teksten die je moet lezen en gesprekken die gevoerd worden. Op die manier beleef je het geheel volgens Kan intenser dan bij een boek. Solace State combineert daarbij grote 3D-werelden als achtergrond met 2D-personages.

Solace State

Het duurt nog wel een tijdje voordat de game uitkomt, aangezien hij pas onlangs zijn eerste ‘speelbare’ demo kende. Verwacht het dan ook niet voor eind 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Solace State is een interessante combinatie tussen game en boek
Sluiten