Solar Charged Jacket is een jas waarmee je altijd wordt gezien (ook in het donker)

Vollebak heeft er een curieus voorwerp bij voor in haar Gear-portfolio. Het bedrijf heeft namelijk een Solar Charged Jacket uitgebracht. Je laadt de jas op door er licht op te schijnen, waarna deze in het donker oplicht als kryptoniet.

Solar Charged Jacket

De term “Solar Charged” is overigens wel wat misleidend. De jas slaat namelijk geen zonne-energie op. Je kunt elk licht gebruiken om de jas mee op te laten lichten. Zo zegt Vollebak zelf dat je bijvoorbeeld ook je iPhone-licht kunt gebruiken om de jas van licht te voorzien. Glow-in-the-dark is op zich niet nieuw, maar deze toepassing is wel vrij uniek. Op deze manier wordt het een stuk veiliger om in de nacht te fietsen of te lopen, want iedereen ziet je.

Het is aan te raden om de jas een tijdje in het zonlicht te laten liggen, zodat je jas helemaal ‘vol’ zit met zonlicht. Vollebak zelf zegt dat een paar uur zonlicht genoeg is om de jas twaalf uur op te laten lichten. Om ervoor te zorgen dat elk deel van de Solar Charged Jacket oplicht, heeft de producent gebruikgemaakt van een transparante naadband. Alleen de rits (die waterdicht is) en een zwarte label onderin de jas geven geen licht.

Zo groen als kryptoniet

Overdag heeft het jack een lichtgrijze kleur, terwijl ‘ie in het donker fel groen wordt, wat inderdaad doet denken aan kryptoniet. De jas weegt 230 gram en is geheel waterdicht. Je kunt hem dus ook aan doen als je in het donker gaat zwemmen (mocht je dit willen). Met één grote zak achterop de jas zou je genoeg ruimte moeten hebben om je telefoon, je sleutels en je portemonnee mee te nemen. De Solar Charged Jacket kost wel wat: je moet er zo’n 350 dollar voor neertellen.

Ook Google bezig met jassen

Vollebak is overigens niet het enige bedrijf dat bezig is met jassen met speciale functies. Ook Google is in samenwerking met Levi’s aan de slag gegaan met de slimme jas Commuter Trucker Jacket.

Reageer op artikel:
Solar Charged Jacket is een jas waarmee je altijd wordt gezien (ook in het donker)
Sluiten