Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 22 sep 2017

Dit is de toekomst van groen leven: glazen huizen

Voorspeld wordt dat de wegen er tegen 2020 heel anders uit zullen zien dan we op het moment gewend zijn. De elektrische auto’s zouden hun opmars maken en verbonden zijn aan elkaar en de infrastructuur. De startup Build Solar zou ons mogelijk een beeld kunnen geven over hoe gebouwen er tegen die tijd uit zullen zien. Het bedrijf heeft namelijk glazen blokken ontworpen om bakstenen te vervangen. En het mooie aan de blokken is dat ze energie voor je kunnen opwekken.

Ontwikkeld door Universiteit van Exeter

De speciale blokken zijn ontwikkeld door onderzoekers aan de Universiteit van Exeter in Engeland, welke zich hebben gespecialiseerd in het integreren van zonnecellen in gebouwen. Het Exeter team begon op een gegeven moment de startup Build Solar om de blokken op de markt te brengen en verwacht dat ergens in 2018 te kunnen doen.

Solar Squared glazen blokken

Een muur die zonne-energie voor je opwekt

Op het moment worden er natuurlijk al glazen blokken gebruikt om muren te maken. Je kent ze wel. Ze zien er mooi uit, kunnen in verschillende vormen in elkaar worden gezet en laten lekker veel licht door. De blokken van Build Solar zijn echter net iets anders. Ze gaan onder de naam Solar Squared, en zoals de naam al doet vermoeden zijn ze uitgerust met zonnecellen.

Solar Squared

Betere isolatie dan bestaande glazen blokken

Een groot voordeel aan de blokken is dus dat ze je geld kunnen besparen, terwijl ze ook nog eens goed voor het milieu zijn. Volgens Build Solar komen de kosten van de Solar Squared blokken uiteindelijk goedkoper uit dan de traditionele glazen blokken. Daarnaast besparen ze je ook geld, omdat ze veel beter isoleren dan de blokken die vandaag de dag worden gebruikt. Je lijkt er dus alleen maar op vooruit te gaan. Het nadeel zal echter hoogst waarschijnlijk zijn, dat de blokken redelijk duur zullen zijn om aan te schaffen. En het dus wel even duurt voordat je er financieel op vooruit gaat.

Solar Squared

Solar Squared in verschillende tinten

Een ander voordeel van Solar Square is dat je op een elegante en mooie manier de zonnecellen in je gebouw verwerkt. Je hebt dus niet te maken met die lelijke panelen, die op steeds meer daken beginnen te verschijnen. Daarbij komen de blokken in verschillende tinten, zodat ze altijd bij de rest van het gebouw passen. We zijn benieuwd of we binnenkort allemaal in glazen huizen zullen zitten.

Ook Audi is bezig geweest met zonnepanelen en wil deze gaan plaatsen op het dak van de elektrische Audi’s. De panelen zijn zo dun en flexibel, dat ze gevormd kunnen worden naar het dak en uiteindelijk moeten ze de elektrische motor van energie gaan voorzien.

Build Solar

Reageer op artikel:
Dit is de toekomst van groen leven: glazen huizen
Sluiten