Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 apr 2018

WANT! Nieuwe LEGO-sets voor Solo: A Star Wars Story

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn: eind mei kun je naar de bioscoop om daar de nieuwste Star Wars-film te zien in de vorm van Solo: A Star Wars Story. Nu is dat al een kleine reden voor een feestje, want meer Star Wars is eigenlijk altijd goed nieuws. Maar zodra een nieuwe Star Wars-film er voor zorgt dat we ook nieuwe LEGO-sets krijgen, dan mag de vlag uit. LEGO heeft bekendgemaakt dat zij vanaf 13 april met een nieuwe lijn komen, die allemaal draait om Solo: A Star Wars Story.

Solo: A Star Wars Story meets LEGO

Het hoogtepunt uit de line-up is de nieuwe LEGO Millenium Falcon. Hij is niet zo indrukwekkend als de enorme set die LEGO een tijd geleden uitbracht en maar liefst voorzien was van 7500 blokjes. Maar met een goede 1400 blokjes is deze nog steeds indrukwekkend groot.

LEGO Millenium Falcon

Imperial TIE Fighter

En die Millenium Falcon gaat eigenlijk perfect samen met de nieuwe TIE Fighter. Het is een echte klassieker, die extra opvalt omdat hij geleverd wordt met LEGO-figuren van Han Solo en Tobias Beckett (de leermeester van Solo, een rol die in de film is weggelegd voor Woody Harrelson), maar dan in een vermomming van Imperial soldaten.

LEGO Imperial Tie Fighter

Han Solo’s Landspeeder

Als je je sets liever iets kleiner houdt en op de grond wilt blijven, dan is de Landspeeder-set wellicht iets voor jou. Het is een set die geleverd wordt met de LEGO-personages van Han Solo en Qi’ra en in de Landspeeder zijn verschillende geheime compartimenten. Handig om spullen mee te smokkelen.

LEGO Landspeeder

Imperial Patrol Battle Pack

Tot slot hebben we met de Imperial Patrol Battle Pack nog een schattige kleine set. Het bestaat voornamelijk uit LEGO-figuurtjes als een Emigration officer, een Imperail Recruitment Office en twee Patrol Troopers. Ook krijg je er een kleine Speeder Bike bij, maar dat moet je meer zien als een geinig extraatje.

LEGO Imperial Patrol

Als je overweegt om één van de sets te halen, dan doe je er wellicht verstandig aan om er twee te halen en er één in de doos te laten. Die zou later zomaar eens heel wat geld op kunnen leveren.

Reageer op artikel:
WANT! Nieuwe LEGO-sets voor Solo: A Star Wars Story
Sluiten