Nostalgie overload met de competitieve modus van Sonic Mania

Als jij vroeger bent opgegroeid met Sonic the Hedgehog op de Sega-spelcomputers, dan moet je Sonic Mania zeker in de gaten houden. Het is een nieuwe game, maar heeft de stijl van de oude Sonic-games. En die combinatie zorgt voor flink wat nostalgische gevoelens.

Sonic Mania: nostalgie in een ‘nieuw jasje’

Zoals je van Sonic gewend bent kun je door diverse 2D-levels rennen en krijg je onderweg te maken met diverse obstakels. Sonic Mania doet daarbij levels aan die je kent uit oude games, maar dan met een interessante twist. Tegelijkertijd zul je in Sonic Mania ook een hoop compleet nieuwe levels gaan ontdekken. Allemaal in de klassieke 16-bit stijl en de toffe muziek.

Als jij een gamer bent die het leuk vindt om samen met een vriend of vriendin op de bank te gamen, dan is het goed om te weten dat Sonic Mania ook een competitieve modus heeft. Met twee spelers kun je dan in een splitscreen modus het tegen elkaar opnemen. Daarbij is het de zaak om als eerste bij de finish te komen. Snelheid is daarbij uiteraard belangrijk, maar je moet ook rekening houden met de andere speler, shortcuts en meer. De video geeft je een goed voorproefje van wat je straks kunt verwachten.

Op Sonic Mania hoef je overigens niet lang te wachten. Vanaf 15 augustus kun je aan de slag met de titel. Hij is dan te downloaden voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Tot die tijd kun je vast en zeker uit de voeten met Sega Forever. Hiermee speel je klassieke SEGA-games op je iPhone en Android.