Maak kennis met ‘s werelds kleinste draagbare wasmachine die echt alles schoon maakt

Het wassen van kleding is in deze tijd geen vervelende klus meer. Je gooit je kleding in de wasmachine, wacht een uurtje, en klaar is kees. Niet iedereen heeft echter de ruimte voor een wasmachine en niet iedere wasmachine krijgt hele hardnekkige vlekken uit je kleding. Daar is nu een hele innovatieve oplossing op bedacht.

Klein, maar heel erg fijn

Op Indiegogo kwamen we een apparaat tegen dat je helpt met schoonmaken. Het apparaat maakt niet alleen je kleding schoon, maar kan bijvoorbeeld ook zilver poetsen, je fruit en groenten wassen, je babyspullen, bril en je handwasjes. Alles dus. Het apparaat wordt ook wel ‘s werelds eerste draagbare wasmachine genoemd.

Het apparaat, genaamd de Sonic Soak, werkt als volgt: leg hem samen met je kleding, appels, sieraden, of andere spullen die schoon moeten worden gemaakt, in een bak met water. De Sonic Soak maakt vervolgens gebruik van ultrasonische trillingen om je spullen schoon te maken. Deze golven maken het vuil los van het product waar het op zit, waardoor hij tot op een microscopisch niveau schoonmaakt.

Sonic Soak: complete wasmachine in je backpack

De Sonic Soak is een ideale oplossing voor reizigers die hun kleding of afwas wel goed schoon willen maken. Het apparaat is klein en heel gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast werkt hij snel, waardoor je geen uur meer hoeft te wachten op de wasmachine.

Naast deze praktische voordelen is deze mini-wasmachine ook een stuk beter voor het milieu dan je gebruikelijke wasmachine. Hij gebruikt slechts tien procent van de energie die een reguliere wasmachine gebruikt, en minder dan twee procent van het water.

wasmachine

Het project heeft al meer dan 4301 donaties gekregen op Indiegogo en heeft op dit moment 656.738 dollar opgehaald, wat meer dan 6000 procent van het initiële doel is. Lijkt deze draagbare wasmachine ideaal? Dan kun je nu nog een early bird-model bestellen die voor de helft van het geld nog maar 195 euro kost. We weten dat een blok zeep om een handwasje mee te doen goedkoper is, maar ook een stuk minder leuk right?

Wil je het toch bij een gewone wasmachine houden? Check dan hier de vijf beste slimme wasmachines die efficiënt wassen.

Reageer op artikel:
Maak kennis met ‘s werelds kleinste draagbare wasmachine die echt alles schoon maakt
Sluiten