Sonic The Hedgehog 2 is nu gratis te spelen via Steam

Sonic is naast Mario en Zelda misschien wel het bekendste gamefiguur. Nu kun je de nostalgische game gratis spelen.

Heel lang geleden, nog voor de tijden dat er een PlayStation en Xbox waren, domineerden Nintendo en Sega het gamelandschap. Maar nog voordat het eigen consoles maakte, was Sega al bezig met games. Het ontwierp namelijk verschillende speelautomaten op Amerikaanse militaire basissen. Wat velen niet weten, is dat het bedrijf dus van oorsprong gewoon Amerikaans is in plaats van Japans.

Sonic en Sega

In 1984 werd het bedrijf overgenomen door het Japanse conglomeraat CSK, dat het bedrijf verder uitbouwde tot een echt gamingbedrijf. Er kwamen dan ook verschillende consoles op de markt. Een van de grootste game-titels van Sega is dan ook Sonic. Je kunt het eigenlijk de tegenhanger noemen van Nintendo’s Super Mario. In plaats van munten spaarde je in Sonic echter ringen.

We zijn inmiddels vele jaren verder en nu bestaat Sega om precies te zijn 60 jaar. Hoog tijd voor een feestje dus! En bij een goed feestje hoort natuurlijk een traktatie. Helaas deelt het bedrijf geen biertjes uit, maar komt het wel met een goed alternatief. Via Steam is nu namelijk Sonic The Hedgehog 2 gratis te downloaden. Dat is een echte klassieker, want het spel komt uit 1992 en is toen uitgegeven op de Sega Genisis, die beter bekend staat als de Sega Mega Drive.

Nog meer acties

Mocht je echter niet van Sonic houden – ook al ben je een cultuurbarbaar – dan hoef je niet te treuren. Het bedrijf komt ook nog met een aantal andere acties tijdens een speciale sale op Steam. Zo kun je 75 procent korting krijgen op Bayonetta en 50 procent op Yakyza Kiwami 2. Er is dus meer dan genoeg te kiezen voor de echte gamer! Naast Sega zijn ook games van Altus afgeprijsd. Dus je kunt ook extra voordelig Persona 4 scoren.

Reageer op artikel:
Sonic The Hedgehog 2 is nu gratis te spelen via Steam
Sluiten