Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 31 aug 2019

Sonic the Hedgehog krijgt naast film ook een Monopoly-spel

Eén van de bekendste bordspellen die ooit is gemaakt is Monopoly. Nog altijd wordt het veel gespeeld en groeien nieuwe generaties er nog altijd mee op. Maar naast de traditionele versie, zijn er ook vele varianten. Zo heb je kinder-Monopoly, Game of Thrones-Monopoly en Fortnite-Monopoly. En daar houdt Hasbro het niet bij. Binnenkort kun je het traditionele spel spelen met een Sonic the Hedgehog-twist in de vorm van Monopoly Gamer: Sonic the Hedgehog Edition.

Sonic the Hedgehog ontmoet Monopoly

De Monopoly Gamer: Sonic the Hedgehog Edition-set moet midden september in de Verenigde Staten verschijnen. Het is nog niet bekend of het daarna ook snel naar Europa komt. Net zoals bij vele andere speciale edities van Monopoly maakt het spel gebruik van een iets kleiner bord. Zo heb je per rij twee vakjes minder dan bij het standaard spel. Verder verzamel je in plaats van geld ringen. Daarmee kun je alsnog bepaalde dingen kopen in het spel, maar zijn de stations en dingen als de waterleiding en elektriciteit vervangen voor ramps. Daarmee je vlieg je naar andere plekken op het speelbord, waar je dan weer ringen kan verzamelen.

Sonic the Hedgehog Monopoly
Sonic the Hedgehog Monopoly (Bron: Hasbro)

Het spel is met vier spelers te spelen en qua pionnen kun je aan de slag met bekende personages uit het Sonic the Hedgehog-universum. Naast Sonic zelf kun je kiezen uit Tails, Knuckles en Amy. De personages zijn overigens best wel toffe beeldjes, zoals je hieronder kunt zien.

De personages (Bron: Hasbro)

Een ander verschil is dat wanneer je op Start of Go komt je niet extra veel ringen verzameld. In plaats daarvan begint er een soort baasgevecht en moet je met de dobbelsteen een hoger aantal gooien dan de punten die op een kaart staat. Lukt het je dit te winnen, dan verdien je de kaart en een Chaos Emerald. Aan het einde van het spel zijn die punten waard en kun je bepalen wie er wint. Speel je liever de games van Sonic the Hedgehog? Bezoek dan zeker onze gamingpagina.

Reageer op artikel:
Sonic the Hedgehog krijgt naast film ook een Monopoly-spel
Sluiten