Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Sonic the Hedgehog breekt record: videogames ook succesvol in de bios

De langverwachte Sonic the Hedgehog film heeft de nodige ellende achter de rug. Er was namelijk zoveel kritiek op de eerste trailer, dat studio Paramount zich genoodzaakt voelde om de film even uit te stellen, zodat het een en ander aangepast kon worden. Dit besluit lijkt nu echter beloond te worden.

The Hollywood Reporter weet namelijk te vertellen dat de film in het openingsweekend zo’n 57 miljoen dollar binnengehaald heeft. Dit is meer dan ieder andere op een videogame gebaseerde film in hetzelfde tijdsbestek voor elkaar heeft weten te krijgen.

Sonic the Hedgehog haalt Detective Pikachu in

Ook het vorig jaar verschenen Detective Pikachu (dat eveneens vrij succesvol was) is inmiddels ingehaald door het blauwe snelheidsmonster. Deze film wist in het eerste weekend ”slechts” 54,3 miljoen dollar op te halen, wat toch een ruime 2,5 miljoen minder is. Wereldwijd heeft Sonic the Hedgehog zo’n 110 miljoen dollar op weten te leveren, wat natuurlijk ook niet niets is.

Het lijkt er nu dus op dat de keuze om naar het publiek te luisteren goed heeft uitgepakt. In april vorig jaar verscheen namelijk een eerste trailer voor Sonic the Hedgehog, waarin een live-action versie van het bekend blauwe wezentje te zien was. Veel fans waren echter niet te spreken over de manier waarop Sonic eruit zag. De kritiek liep zo erg op dat studio Paramount besloot om het design aan te gaan passen.

Jim Carrey

Naast het verbeterde uiterlijk zijn er waarschijnlijk nog enkele andere factoren verantwoordelijk voor het succes van Sonic the Hedgehog. Zo heeft de gameverfilming een hoofdrol voor Jim Carrey, dat toch een grote naam blijft. Tevens waren er het afgelopen weekend maar weinig andere grote films waar kinderen hun ouders mee naartoe konden nemen.

Sonic the Hedgehog is sinds vorige week ook in Nederland te zien. Kijkers kunnen hier kiezen tussen de originele versie of een nasynchronisatie met onder andere Najib Amhali als Sonic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonic the Hedgehog breekt record: videogames ook succesvol in de bios
Sluiten