Sonos heeft met Arc eindelijk een opvolger van de Playbar

De Sonos Arc is de nieuwste high-end soundbar van het techbedrijf. Dat wordt tijd, want de laatste versie van de high-end Playbar komt uit 2013.

Het is hard nodig voor Sonos om met een nieuwe high-end soundbar te komen. Terwijl concurrenten al een tijdje Dolby Atmos ondersteunen, is dit bij Sonos nog niet het geval. De Arc brengt hier verandering in. Via Trueplay-software maakt de Arc een 3D-geluidsprofiel van de kamer om het juiste geluid ten gehore te brengen. Daarbij houdt het rekening hoe de kamer is gevormd en welke andere apparaten er aanwezig zijn. Ook past Trueplay het geluid aan op de bron. Het geluid van een film moet natuurlijk anders klinken dan van bijvoorbeeld muziek. Het apparaat ondersteunt Google Assistent, Amazon’s Alexa en Apple AirPlay 2. Met een speciale nachtmodus worden harde geluiden als explosies ’s nachts automatisch verzacht, want je wil natuurlijk niet dat de hele buurt boos op je stoep staat als je ‘s nachts nog aan het bingewatchen bent.

Sonos Arc

Sonos Arc

De buitenkant van de Sonos Arc is prachtig. Vergeleken met de Playbar is de Arc wat langer en dunner en heeft het wat meer ronde vormen. Maar niet alleen het uiterlijk ziet er goed uit, ook van binnen heeft het veel te bieden. De Arc heeft elf digitale versterkers, acht elliptische woovers en drie silk dome tweeters. Daarnaast zitten er verschillende far field-microfoons in zodat de verschillende assistent-programma’s prima werken.

Sonos Arc
De Sonos Arc is zowel in zwart als wit verkrijgbaar. (Afbeelding: Sonos)

Prijskaartje

De Arc gaat in Nederland 899 euro kosten en komt op 10 juni uit. Het apparaat is in zowel wit als zwart verkrijgbaar. Op die datum brengt Sonos ook twee andere producten op de markt. Zo komt het bedrijf met de 2.0-speaker Five die de Play:5 moet opvolgen en komt de derde serie Sub uit. Deze kosten respectievelijk 579 euro en 799 euro. Daarnaast komt het met een nieuw besturingssysteem die ervoor moet zorgen voor een hogere audiobandbreedte en meer gebruikersgemak.

Wired

Reageer op artikel:
Sonos heeft met Arc eindelijk een opvolger van de Playbar
Sluiten