Home 6 jun 2018 Ilona Braam

Maak kennis met Sonos Beam: de meest veelzijdige slimme speaker

Toen de Sonos One speaker uitkwam, liet Sonos aan de wereld zien (of liever horen) dat een slimme speaker ook gewoon goede kwaliteit audio kan leveren. Sonos is nu terug met een nieuwe slimme speaker: de Sonos Beam. Deze zou volgens Sonos CEO Patrick Spence het beste voorbeeld zijn van hoe slimme speakers en hoogwaardige audiokwaliteit perfect samen kunnen gaan en daarbij zou de Beam zelfs de meest veelzijdige slimme speaker ter wereld zijn.

Rijke geluidservaring voor alle content die ertoe doet

De Sonos Beam werd vandaag vol enthousiasme onthuld en als je een beetje bekijkt wat hij allemaal kan, is de kans groot dat je begint te twijfelen over je Echo of Google Home. Sonos staat bekend om zijn kwaliteitsaudio en ze lijken bij de Beam nog extra hun best te hebben gedaan. Het apparaat is gemaakt om een rijke geluidservaring te bieden voor alle content die ertoe doet. Denk maar aan je muziek, Netflix series en podcasts. Hiervoor is de Beam getuned door een team van akoestische ingenieurs, dat samenwerkte met toonaangevende geluidsexperts uit de televisie-, film- en muziekwereld.

Sonos Beam slimme speaker

Vijftig muziekservices en Apple AirPlay 2

Om je zoveel mogelijk vrijheid te geven ondersteunt de slimme speaker meer dan 50 muziekservices en om je mogelijkheden nog meer te vergroten komt er in juli ondersteuning voor Apple AirPlay 2 bij. Dan kun je meteen van alles via je iOS apparaten streamen en als je al een Sonos One, Playbase of tweede generatie Play:5 hebt, krijg je ook heerlijk de gratis AirPlay 2 update.

Sonos Beam slimme speaker

Alexa, Google Assistant en meer

Uiteraard hoort er bij een slimme speaker ook een slimme assistent. In de VS, Engeland, Canada, Australië, Duitsland en binnenkort ook Frankrijk wordt dat in eerste instantie Amazon’s Alexa. Sonos wil zoals altijd echter niemand binden aan een bepaalde dienst, dus staan er in de toekomst ook andere virtuele assistenten op de planning. Later dit jaar zou in ieder geval ook Google assistant van de partij moeten zijn en met AirPlay 2 komt ook Siri om de hoek kijken om je leven makkelijker te maken.

Sonos Beam

Sonos beam in home sound systeem

Handig aan de speaker is dat hij helemaal past binnen het Sonos home sound systeem. Dat betekent dat je hem bijvoorbeeld kunt koppelen aan twee Sonos One speakers om een surround-sound effect te creëren. Voor wat extra bass kun je daar een Sonos Sub aan toevoegen en helemaal uit je dak gaan.

Sonos Beam

Kristalheldere dialogen en diepe warme bass

De speaker is uitgerust met vier custom elliptische full range woofers, die samen met drie passieve radiatoren voor een diepe warme bass zorgen. Een enkele tweeter zorgt weer voor kristalheldere dialogen, terwijl je ook in de middenfrequenties superieure prestaties zou mogen verwachten. Vijf far field microfoons worden ook aan het werk gezet en zorgen voor geavanceerde ruisonderdrukking en meerkanaals echo-onderdrukking voor je muziek en films.

Sonos Beam

Alvast reserveren

Als je ook enthousiast bent geworden over de Sonos Beam, kun je hem alvast reserveren via de Sonos website. Op 17 juli is het dan eindelijk zover en is de slimme speaker wereldwijd beschikbaar voor een prijs van 449 euro. Hij komt in een zwarte en witte stof met een matte afwerking en zou door zijn compacte formaat altijd ergens een plekje moeten vinden.

Niet alleen Sonos houdt zich bezig met je geluidservaring, maar ook Apple heeft ervoor gezorgd dat je de HomePod gewoon als een echte speaker kunt gebruiken voor je muziek. Toch biedt Sonos je op sommige gebieden nog net wat meer. Dit zijn bijvoorbeeld de vijf redenen om niet voor de HomePod te kiezen, maar voor een Sonos One te gaan.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met Sonos Beam: de meest veelzijdige slimme speaker
Sluiten